Home / Reghin / Reghinenii au onoat în număr mare Marșul pentru Viață
Foto: Cristian Petras

Reghinenii au onoat în număr mare Marșul pentru Viață

Distribuie

Protopopiatul Ortodox Reghin, în colaborare cu Inspectoratul Școlar Județean Mureș și  municipipalitatea reghineană a organizat vineri, 25 martie 2022, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Irineu, Arhiepiscop al Alba Iuliei, cea de a XII-a ediție a Marșului pentru Viață.

Punctul de întțlnire a fost biserica „Sfântul Mare Mucenic Gheorghe”din zona Piațetei Libertății, după care s-a plecat în mars spre centrul orașului, punctul final fiind Casa Municipală de Cultură „Dr. Eugen Nicoară”, gazda unui concert de pricesne.

„Întâlnirea a debutat la ora 13.00 la Biserica Ortodoxă „Sfântul Mare Mucenic Gheorghe” și a reunit preoți din parohiile protopopiatului, reprezentanți ai autorităților locale și un număr considerabil de profesori și elevi ai instituțiilor de învățământ reghinene, în fruntea cărora s-au aflat părintele protopop Valentin Vârva și părintele Claudiu Chiorean, inspector de Religie în cadrul Inspectoratului Școlar Județean Mureș. Marșul a avut ca destinație finală Casa de Cultură „Dr. Eugen Nicoară”, unde s-a desfășurat un concert de pricesne în încheierea manifestației. În cadrul acestuia, au interpretat pricesne corul de tineri „Bucuria Comuniunii” al parohiei Reghin – Apalina dirijat de părintele Vasile Farcaș, și părintele Marius Ciprian Pop, invitat special la această întâlnire de suflet”, a precizat Preot Ioan-Emanuel Mera, corespondent Radio Reîntregirea.

Tema Marșului pentru Viață din anul acesta este „Egalitate, echitate și sprijin – din prima secundă și întreaga viață”, iar ziua Praznicului Bunei Vestiri, ca prilej de bucurie creștină pentru Darul Vieții, reprezintă momentul optim pentru a sublinia încă o dată că „viața are prioritate”.

Sursă foto: Cristian Petras, www.reintregirea.ro

(Redacția)


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

LIVE: Raportul anual al rectorului UMFST ”George Emil Palade”

Distribuie Prof. univ. dr. Leonard Azamfirei, rectorul principalei universități mureșene, prezintă joi, 28 martie, Raportul …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.