Recensământul Populației și Locuințelor, în plină desfășurare la Glăjărie Administratie
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 348 Vizualizări

Recensământul Populației și Locuințelor, în plină desfășurare la Glăjărie

La mijlocul lunii martie, s-a dat startul primei etape din cadrul Recensământului Populației și Locuințelor (RPL2021). La nivelul comunei Gurghiu sunt amenajate în acest moment trei puncte fixe, unde populația poate bifa această obligație cu succes grație recenzorilor. Printre aceștia se numără Ramona Mîndru și Balint Ferenc, cei doi recenzori de la punctul fix amenajat în sediul Căminului Cultural din localitatea Glăjărie.

„Pe raza comunei Gurghiu, dat fiind faptul că suprafața teritorială este una mare cu 10 localități, au fost amenajate trei puncte fixe în care îi putem ajuta pe toți cei care vor să se autorecenzeze sau cei care nu au posibilități să-și completeze datele acasă sau, pur și simplu, sunt mai comozi și consideră că e mai bine să-și dea datele pentru recensământ la aceste puncte fixe. În comuna Gurghiu avem unul dintre puncte la sediul primăriei, în localitatea Cașva, la Școala Generală, și un al treilea punct fix la Glăjărie, în sediul Căminului Cultural. Aceste puncte, începând cu jumătatea lunii aprilie se vor muta și în celelalte sate aparținătoare comunei Gurghiu, astfel că vor fi acoperite toate cele 10 localități. La Glăjărie acest punct fix va funcționa până în data de 12 aprilie după care vom pleca la Fundoaia și Larga, iar din 2 până în 7 mai vom fi în localitatea Comori”, ne-a declarat Ramona Mîndru, recenzor.

Cei care doresc să opteze pentru prima etapă din cadrul recensământului, o pot face în fiecare zi din săptămână, mai puțin duminica. „La un punct sunt doi recenzori, două tablete, și oricine poate să vină în intervalul orar 11:00-15:30, de luni până vineri, respectiv 10:00-13:00 în zilele de sâmbătă. Termenul limită pentru autorecenzare este de 15 mai. În două luni adunăm date de la cei care nu vor să nu fie vizitați acasă de către recenzori. Cei care vin la aceste punte fixe pentru autorecenzare trebuie să dețină actele de identitate ale tuturor membrilor familiei, iar pentru o gospodărie, e nevoie minim de un CNP al unuia dintre membrii, precum și câteva date minime legate de pregătirea profesională, loc de muncă, studii, stare civilă etc. În ce privește etapa de recenzare a locuinței, trebuie specificat numărul încăperilor care se folosesc ca și camere, dacă există baie, bucătărie, dacă sunt racordați la utilități, curent, gaz, apă”, a precizat Ramona Mîndru.

Interes scăzut

Numărul celor care au optat pentru prima etapă la nivelul localității Glăjărie este unul relativ scăzut. „Fiind încă la început, numărul celor care s-au autorecenzat la nivelul localității Glăjărie este unul destul de redus, aproximativ 10% la nivel de localitate. Foarte important este ca lumea să fie conștientă că nu li se întâmplă nimic dacă vin la aceste puncte fixe. Chiar și în aceste condiții, oamenii sunt destul de reticenți în legătură cu informațiile care trebuie să le ofere legate de locuință. Oamenii ar trebui să fie foarte liniștiți în ce privește acest aspect al datelor necesare pentru recensământ”, a precizat Ramona Mîndru. Din 16 mai, etapa a doua După terminarea etapei cu autorecenzarea, urmează etapa a doua a Recensământului Populației și Locuințelor 2022 care va începe în data de 16 mai. „Această a doua etapă se va desfășura în sistemul clasic pe care îl știe toată lumea, în care recenzorii vor fi pe teren din casă în casă cum se spune. Fiecare persoană care nu a fost introdusă în sistem în prima etapă, cea de autorecenzare, va fi vizitată de către un recenzor. De aceea este bine ca în această primă etapă să fie cât mai multă lume care să se autorecenze, pentru ca etapa a două să fie una mult mai ușor de acoperit”, a subliniat Ramona Mîndru.

Alin ZAHARIE

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE