Cupa Presei la Tir de ziua Jandarmeriei Române Eveniment
  • Malina Moraru
  • 0 comentarii
  • 302 Vizualizări

Cupa Presei la Tir de ziua Jandarmeriei Române

Cu ocazia împlinirii a 172 d ani de la înființarea Jandarmeriei Române, zi celebrată în data de 3 aprilie,reprezentanții Inspectoratului de Jandarmi Județean Mureș au organizat o serie de activități specifice. Luni, 28 martie a fost ziua în care reprezentanții presei mureșene au fost invitați speciali și participanți la la un concurs de tras cu arma. Cupa Presei la Tir a fost ocazia jurnaliștilor de a fi în centrul atenției, de a concura prietenește într-o competiție pe cât de distractivă, pe atât de utilă. 

„Jandarmeria este instituția specializată să servească populația, România, în exercițiul protejării valorilor constituționale, viața cetățenilor, valorile promovate prin constituție. Dacă înainte aveam programe mult mai ample în ceea ce privește pregătirea populației pentru apărare, acum lucrurile s-au canalizat și ne vizează pe noi. Am vrea ca și cei din societatea civilă să vadă ce eforturi se fac, ce presupune un minim efort pe care l-ați făcut dumneavoastră astăzi să vedeți cam cum se ajunge la țintă și cei care consideră că sunt făcuți pentru asta, să ne contacteze și să vină în rândurile noastre. Toată lumea a înregistrat rezultate bune și foarte bune. Majoritatea au tras în țintă, pe centrul țintei, chiar dacă distribuția loviturilor a fost mai mult în înălțime la unii trăgători. Au fost rezultate foarte bune pentru oameni care n-au făcut pregătire foarte multă”, a transmis colonel Tiberiu Filipaș, inspector șef al Inspectoratului de Jandarmi Județean Mureș. 

Anul acesta, în cadrul concursului, participanții au putut executa ședința de tragere cu pistolul calibru 9×19 mm și opțional, în afara concursului, cu pistolul mitralieră calibru 7,62 mm.

Competitorii au fost instruiți sub ochiul atent al colonelului Ionuț Bitere,  comandant Gruparea de Jandarmi Mobilă „Regele Ferdinand I” Târgu Mureș, al inspectorului șef Tiberiu Filipaș și al celorlalți îndrumători din echipa jandarmeriei mureșene. 

Podiumul presei mureșene

Cupa Presei a fost câștigată de Sorin Tanțoș, reprezentant al postului de televiziune Antena , care participă din anul 1996 la această competiție, fiind deja unul dintre cei mai experimentați invitați.

„ Ne-am întâlnit toți colegii din presă. Este cred că locul cel mai plăcut în care ne întâlnim cu drag și reușim să ne unim forțele. Bate aceeași inimă a presei atunci. În timpul pandemiei nu s-a ținut, s-a simțit dorința de a participa dar așa au fost regulile. De fiecare dată am reușit o performanță bună. Sunt foarte mulți colegi din presă care sunt foarte buni, redutabili. Pot să spun ca e o pasiune de a ochi, pornind la bază ca operator imagine vreau să spun că tot timpul ai impresia că ochești ceva. Te gândești că ești un mic lunetist și cred că asta mă ajută să mă controlez mai bine, să îmi doresc să fiu cât mai precis pentru că cele mai bune imagini sunt acelea cu zoom-ul la maxim. Instinctiv este o dorință de a nu avea imagini care tremură și poate că ăsta este secretul reușitei și oarecum o perseverență în a te îmbina perfect cu arma, poziția, respirația, soarele”, a transmis câștigătorul trofeului.

Podiumul a fost împărțit cu alți trei colegi de breaslă, Cristian Teodorescu proprietar al Ziarului Punctul câștigător al locului II, și echipa formată din Nicolae Pop, director al revistei Transilvania Business și Răzvan Matei, Graphic Designer pentru revista Transilvania Business. Cei doi au obținut locul al III-lea. 

„ Mă bucur să particip de fiecare dată la acest eveniment care este o pârghie de comunicare cu publicul realizată prin intermediul reprezentanților presei. Salut această inițiativă a Jandarmeriei care se dezvoltă deja de câțiva ani într-o tradiție importantă atât pentru noi cât și pentru ei”, a transmis colegul nostru Nicolae Pop.

Evenimentul a fost unul reușit, acesta atingându-și obiectivul în fiecare an de a clădi o relație puternică bazată pe încredere și prietenie atât în rândul reprezentanților presei cât și în raportul acestora cu reprezentanții jandarmeriei. De asemenea, la Cupa Presei au fost invitați reprezentanți ai Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Horea” Mureș și ai Penitenciarului Târgu Mureș, totodată fiind și concurenți.

La mulți ani Jandarmeria Română și felicitări tuturor participanților! Ne vedem anul viitor!

Mălina MORARU

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE