Dr. Buicu, amendamente pentru majorarea veniturilor personalului didactic medico-farmaceutic din universități Invatamant
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 602 Vizualizări

Dr. Buicu, amendamente pentru majorarea veniturilor personalului didactic medico-farmaceutic din universități

Plenul Camerei Deputaților a adoptat marți, 29 martie, cu 255 de voturi pentru, 2 împotrivă și 34 de abțineri, proiectul de lege pentru aprobarea Ordonanței de Urgență a Guvernului nr. 8/2018 privind reglementarea unor măsuri în domeniul sănătății (PLx232/2018).

Actul normativ a cunoscut îmbunătățiri considerabile datorită unor amendamente propuse de către Corneliu Florin Buicu, deputat PSD de Mureș, acestea fiind aprobate de către Camera Deputaților.

”Mulțumesc tuturor grupurilor parlamentare care au votat amendamentele admise”, a scris marți, 29 martie, pe pagina sa de Facebook, Corneliu Florin Buicu, care deține și funcția de vicepreședinte al Comisiei pentru sănătate și familie din Camera Deputaților.

Amendamentul 1

Actul normativ: ”Personalul didactic medico-farmaceutic din universități care au în structură facultăți de medicină, medicină dentară și farmacie acreditate beneficiază de integrare clinică în unitățile și instituțiile din subordinea, coordonarea sau sub autoritatea Ministerului Sănătății, în unitățile medicale din subordinea ministerelor și instituțiilor cu rețea sanitară proprie, în unitățile și instituțiile medicale din subordinea autorităților administrației publice locale, precum și în spitale și cabinete private.” (Legea nr. 95/2006 – text în vigoare).

Amendament: ”La articolul 156, alineatele (1.1) – (1.3) se modifică și vor avea următorul cuprins: „(1.1) Personalul didactic medico-farmaceutic din universități care au în structură facultăți de medicină, medicină dentară și farmacie acreditate beneficiază de integrare clinică în unitățile și instituțiile din subordinea, coordonarea Ministerului Sănătății, în unitățile medicale din subordinea ministerelor și instituțiilor cu rețea sanitară proprie, în unitățile și instituțiile medicale din subordinea autorităților administrației publice locale.”

Amendamentul 2:

Actul normativ: ”Începând cu drepturile salariale aferente lunii ianuarie 2022, cadrele didactice prevăzute la alineatul (1.1) care desfășoară activitate integrată beneficiază și de o indemnizație lunară egală cu 50% din salariul de bază al funcției de medic, medic stomatolog sau farmacist, corespunzător vechimii în muncă și gradului profesional deținut.” (text OUG).

Amendament: ”(1.2) Începând cu drepturile salariale aferente lunii următoare intrării în vigoare a prezentei legi, cadrele didactice prevăzute la alineatul (1.1) care desfășoară activitate integrată în baza unui contract individual de muncă cu ½ normă beneficiază și de o indemnizație lunară egală cu 50% din salariul de bază al funcției de medic, medic stomatolog sau farmacist, corespunzător vechimii în muncă și gradului profesional deținut.”

Amendamentul 3:

Actul normativ: ”Indemnizația prevăzută la alineatul (1.2) se suportă de la bugetul de stat și nu se ia în calcul la determinarea limitei prevăzute la articolul 25 din Legea-cadru nr. 153/2017 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice, cu modificările și completările ulterioare.” (Legea nr. 95/2006 – text în vigoare).

Amendament: ”(1.3) Indemnizația prevăzută la alineatul (1.2), pentru personalul încadrat în unități sanitare publice aflate în relație contractuală cu casele de asigurări de sănătate, se asigură de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Sănătății, prin transferuri către bugetul Fondului Național Unic de Asigurări Sociale de Sănătate și nu se ia în calcul la determinarea limitei prevăzute la articolul 25 din Legea-cadru nr. 153/2017 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice cu modificările și completările ulterioare.”

Amendamentul 4

Amendament: ”La articolul 165, după alineatul (1.3) se introduce un nou alineat, alineatul (1.4), cu următorul cuprins: „(1.4) Indemnizația prevăzută la alineatul (1.2), pentru personalul încadrat în unități sanitare publice care nu se află în relație contractuală cu casele de asigurări de sănătate, se asigură de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Sănătății și nu se ia în calcul la determinarea limitei prevăzute la articolul 25 din Legea-cadru nr. 153/2017 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice, cu modificările și completările ulterioare.”

Alex TOTH

Ioana MĂRGINEAN

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE