Home / Social / Ambasada României în SUA a strâns fonduri pentru ajutorarea refugiaților din Ucraina

Ambasada României în SUA a strâns fonduri pentru ajutorarea refugiaților din Ucraina

Distribuie

Potrivit informațiilor oferite de către reprezentanții Ambasadei României în Statele Unite ale Americii (SUA), fondurile strânse în cadrul campaniei umanitare pentru refugiații ucraineni care ajung în România, lansată de Ambasada României în SUA împreună cu Romanian United Fund, au atins pragul propus de 200.000 de dolari.

,,Reușita campaniei umanitare reprezintă un exemplu al solidarității, într-o perioadă dificilă, tragică pentru cetățenii ucraineni care fug din calea războiului. Peste jumătate de milion de ucraineni au trecut granița în România, majoritatea fiind femei și copii, și este de datoria noastră, a tuturor, să îi ajutăm și să îi protejăm. Ajutorul umanitar acordat persoanelor vulnerabile este modul oamenilor obișnuiți de a lupta împotriva agresiunii ilegale asupra Ucrainei”, a precizat ambasadorul Andrei Muraru.

,,Ambasada României a inițiat, împreună cu Romanian United Fund, imediat după declanșarea invaziei ruse asupra Ucrainei, o strângere de fonduri pentru sprijinirea efortului umanitar de ajutorare a refugiaților din Ucraina care ajung pe teritoriul României. În mai puțin de o săptămână de la lansarea campaniei, fondurile strânse atinseseră pragul propus de 100.000 de dolari, drept urmare pragul a fost crescut la 200.000 de dolari. Fondurile vor fi folosite pentru achiziționarea de alimente, îmbrăcăminte, medicamente și articole de igienă și pentru a oferi adăpost, încălzire și echipamente necesare, precum și sprijin psihologic, educațional și de azil refugiaților ucraineni. Jumătate din fonduri, în valoare de 100.000 de dolari, au fost deja acordate către trei organizații non-profit din România: Crucea Roșie, Salvați Copiii și World Vision Romania, cealaltă jumătate urmând a fi distribuită unor organizații mai mici care activează în plan local la granița cu Ucraina, implicate activ în criza refugiaților ucraineni și care au demonstrat un angajament semnificativ față de eforturile de ajutorare”, au precizat reprezentanții Ambasadei României în SUA.

,,Campania de strângere de fonduri a beneficiat și de sprijinul Federației Organizațiilor Româno-Americane (Federation of Romanian American Organizations – FORA), Consulatului General al României la Chicago, Institutului Cultural Român de la New York, comunității RePatriot, precum și al altor organizații și persoane private, atât români cât și americani”, au adăugat reprezentanții Ambasadei României în SUA.

Alexandra HAJA


De asemenea, verificati

Șofer băut depistat pe DN 16, în Breaza

Distribuie Polițiștii din cadrul Secției 9 Poliție Rurală Breaza au depistat duminică, 26 martie, în …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.