Home / Slider / Bogdan Rațiu, carte pentru titularizare și definitivare
Concursul de titularizare și Examenul de definitivat cuprinde 20 de modele de teste cu sugestii de rezolvare și repere teoretice.

Bogdan Rațiu, carte pentru titularizare și definitivare

Distribuie

A apărut o carte ce se bucura de un succes deosebit în rândul profesorilor, conținând informațiile importante căutate de tot mai multe persoane. Concursul de titularizare și Examenul de definitivat cuprinde 20 de modele de teste cu sugestii de rezolvare și repere teoretice. Doar pentru a-ți stârni curiozitatea, îți redăm câteva detalii furnizate de Bogdan Rațiu, unul din autorii cărții, profesor de Limba și Literatura Română, Liceul Teoretic „Bolyai Farkas”, pe pagina lui de facebook. Câteva precizări, conținut și sumar.

„De mult timp ne-am dorit această carte! Știm cu toții cum e la început și ne-am gândit să punem pe hârtie ceea ce credem că îi poate ajuta pe colegii tineri. Nu sunt multe volume de genul acesta și e clar că nu înlocuiește parcurgerea bibliografiei și a tematicii, dar și profesorii mai au nevoie de o mână de ajutor, de o direcție. Sperăm să fie de ajutor!”a declarat acesta.

Lucrarea este adresată studenţilor și absolvenţilor de filologie care își doresc să urmeze o carieră în învăţământ, precum și profesorilor care urmează definitivarea în învăţământ, colegilor care au nevoie de sprijin în construirea unui mod de lucru, de rezolvare a itemilor, de sinteze teoretice, de repere în construirea activităţilor didactice. În plus, poate fi o sursă de inspiraţie pentru profesorii metodiști, pentru profesorii mentori, pentru inspectorii de specialitate, pentru orice profesor de Limba și literatura română, în procesul de învăţare continuă, prin varietatea abordărilor, prin apelul la volume de referinţe din zona istoriei literare, a lingvisticii, a didacticii și a pedagogiei.

Structura cărții

Lucrarea este structurată în două părţi ce conţin programa pentru concursul de titularizare – disciplina Limba și literatura română; 10 modele de teste pentru concursul de titularizare; sugestii de răspuns și aspecte teoretice în vederea rezolvării testelor propuse; programa pentru examenul de definitivat – disciplina Limba și literatura română; 10 modele de teste pentru examenul de definitivat; sugestii de răspuns și aspecte teoretice în vederea rezolvării testelor propuse.

Variantele propuse pot constitui un antrenament util în procesul de pre-gătire pentru concurs și pentru examen, iar bibliografia din cadrul programelor este completată de referinţe optime pentru pregătirea cadrelor didactice.

“Avem convingerea că prin această lucrare venim în sprijinul colegilor cu numeroase clarificări conceptuale și soluţii eficiente de abordare a subiectelor. Am scris acest volum cu încrederea că o formare de bază consistentă trebuie urmată de o continuă îmbogăţire și de susţinere, deopotrivă, din partea colegilor. Cu siguranţă, succesul la examen depinde de autoformarea permanentă a fiecărui profesor, de individualizarea studiului, de integrarea în propria concepţie la clasă a teoriilor din domeniu, prin conturarea unui profil de profesor eficient, deschis, dinamic și inovator” a menționat prof. Bogdan Rațiu în descrierea cărții.

Apărută la Editura Paralela45 la începutul lunii martie, în cele 328 de pagini, cartea propune modele de teste, sugestii de răspuns, repere teoretice, referințe pe care să le consultați. A fost concepută de prof. Bogdan Rațiu, Anca Vlaicu, Natalia Leu și Cristina Cergan. Împreună au încercat să cuprindă cât mai multe din programă. Și-au adus contribuția și referenții conf.univ.dr. Alexandru Nicolae, conf.univ.dr.Alexandra Silvaș și lector univ.dr. Ioana Tămăian.


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

LIVE: Raportul anual al rectorului UMFST ”George Emil Palade”

Distribuie Prof. univ. dr. Leonard Azamfirei, rectorul principalei universități mureșene, prezintă joi, 28 martie, Raportul …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.