S-a organizat „Global Money Week” Stiri
  • Alexandra Haja
  • 0 comentarii
  • 123 Vizualizări

S-a organizat „Global Money Week”

Potrivit informațiilor furnizate de către reprezentanții Băncii Naționale a României (BNR), în perioada 21-25 martie 2022, BNR în parteneriat cu Ministerul Educaţiei Naţionale şi OECD/INFE (International Network on Financial Education) a organizat Săptămâna Mondială a Banilor.

,,Reprezentanții BNR din București și întreaga rețea teritorială au derulat o serie de activităţi pe teme financiar-bancare adresate tinerilor, la care au participat peste 20.000 de elevi și studenți din 186 de instituții partenere, tematica acestui an fiind “Construiește-ți viitorul, fii înțelept cu banii tăi!.” În anul 2022, Banca Națională a României este lider de țară în cadrul proiectului internațional, parte a campaniei globale de conștientizare a importanței banilor, la care au participat peste 170 de țări de pe toate continentele”, au precizat reprezentanții BNR.

,,Demersul băncii centrale are rolul de a crește nivelul de educație financiară al copiilor și tinerilor, precum și cel al incluziunii financiare. În spiritul acestui demers, seria de filme educaționale “Educație financiară cu Ana și Radu” a fost completată cu două noi episoade ce abordează teme precum economisirea și cardul bancar (https://www.bnr.ro/Educatie-financiara-cu-Ana-si-Radu–22552.aspx )”, au mai precizat reprezentanții BNR.

Totodată, a fost lansat primul număr al unei reviste de educație financiară în limba engleză, în încercarea de conectare mai puternică a activității de educație financiară la tendințele internaționale (https://www.bnr.ro/DocumentInformation.aspx?idDocument=39733&directLink=1).

Alexandra HAJA

Foto: www.news.ro

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE