Home / Sport / Capăt de drum pentru baschetbaliste

Capăt de drum pentru baschetbaliste

Distribuie

Pentru echipa feminină de baschet BC Sirius Mureșul Târgu Mureș parcursul în prima ediție la revenirea în Liga Națională s-a încheiat. Clasate pe locul 6 după disputarea celor 22 partide a sezonului regulat, cu 12 victorii și 10 înfrângeri, mureșencele au avut de înfruntat în turneul play-off a treia clasată, FCC Baschet Arad. Pentru calificarea în semifinalele competiției erau necesare două victorii din maximum trei partide. După ce au învins cu 84-48 în primul joc de pe teren propriu, arădencele erau favorite certe pentru un loc în Final Four. Conform așteptărilor, partida de la Târgu Mureș s-a încheiat cu scorul de 56-80 (11-21, 13-19, 17-19, 15-21), astfel a treia întâlnire, care urma să se dispute la Arad, nu va mai avea loc. Indiferent de rezultatul primei întâlniri, o victorie în a doua partidă ar fi dus duelul în joc decisiv. Nu s-a pus problema însă, oaspetele au controlat jocul de la un cap la altul. Sirius a reușit doar să se apropie spre finalul primului sfert la un singur coș, dar până la prima pauză arădencele au mai adăugat alte 8 puncte, s-au impus în toate cele patru sferturi și au obținut calificarea fără emoții.

Pentru Sirius au înscris: Ruth Helena Sherrill 21 puncte (2×3), Veronika Liubinets 10, Alexis Monique Cortez 9 (1×3), Solyom Sara și Sorana Anca (1×3) câte 5, Rebecca Raluca Lipovan 4, Ruxandra Chiș 2. Au mai jucat Czimbalmos Timea, Cristina Badi, Andreea Feiseș și Viana Mircea.

Surpriză la un pas de confirmare Întâlnirea dintre mureșence și arădence n-a fost singura dintre cele patru „sferturi” care s-a decis după două jocuri. Campioana și lidera sezonului regulat Sepsi Sfântu Gheorghe s-a impus la rândul ei fără probleme în cele două partide în fața Universității Cluj, la fel și Phoenix Constanța cu CSM Alexandria. Al patrulea duel a fost foarte aproape de o mare surpriză. A doua clasată, CSM Satu Mare a cedat surprinzător primul joc de pe teren propriu, 65-71 cu ACS KSE Târgu Secuiesc. Pe terenul covăsnencelor au reușit cu greutate să egaleze scorul. Au învins cu 67-65 și au prima șansă în jocul decisiv de pe teren propriu, dar se poate spune că glonțul le-a șuierat pe la ureche. Gazdele s-au aflat la conducere în primele trei sferturi, au avut chiar peste 10 puncte, sătmărencele reușind să preia conducerea abia în a doua jumătate a ultimului act.


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

Baschet: Victorie în derby-ul cu Timișoara

Distribuie Echipa satelit de baschet din cadrul CSM Târgu Mureș a învins în derby-ul cu …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.