Mureș: Acces gratuit la servicii medicale și medicamente pentru refugiații din Ucraina Slider
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 278 Vizualizări

Mureș: Acces gratuit la servicii medicale și medicamente pentru refugiații din Ucraina

Proiectul Asociației Suryam, dezvoltat în parteneriat cu Farmacia Socială, care își propune creșterea accesului la servicii medicale și produse farmaceutice a refugiaților din județul Mureș, a fost selectat pentru finanțare în cadrul programului ”În Stare de Bine” susținut de Kaufland România și implementat de Fundația pentru Dezvoltarea Societății Civile. 

”Proiectul se adresează exclusiv refugiaților din Ucraina, rezidenți temporar sau aflați în tranzit în județul Mureș, și își propune să faciliteze accesul gratuit al acestora la servicii medicale și medicamente pentru a asigura continuitatea schemelor de tratament a pacienților cronici și tratamentul afecțiunilor acute. Toate aceste activități de asistență privind transportul și traducerea, vor ușura semnificativ comunicarea medic-pacient, asigurând totodată continuitatea administrării corecte a schemelor de tratament în cazul bolnavilor cronici sau acuți”, a declarat Marius Dumitrescu, managerul de proiect. 

În cadrul proiectului urmează a se angaja cu jumatate de normă, pentru trei luni de zile, două persoane vorbitoare de limba ucraineană (prima limbă, nivel avansat) și de limba română sau limba engleză (a doua limbă, la nivel mediu) care vor asigura traducerea necesară și transportul gratuit al pacienților ucraineni în vederea realizării consultațiilor medicale generale sau de specialitate pentru stabilirea schemelor terapeutice corecte, adaptate la medicamentele autorizate pentru piața din România.

”Dacă cunoașteți o persoană cu statut de refugiat din Ucraina care are nevoie de consult medical sau medicamente vă rugăm să contactați reprezentanții Asociației Suryam la numărul de telefon 0769-041.200. De asemenea, persoanele interesate care doresc să se angajeze în acest proiect sunt rugate să ne contacteze la același număr de telefon”, a mai transmis Marius Dumitrescu.

(Redacția)

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE