Congres extraordinar la PNL Politic
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 191 Vizualizări

Congres extraordinar la PNL

Congresului extraordinar al PNL, în vederea alegerii unui nou preşedinte, ar urma să aibă loc pe data de 10 aprilie, iar moţiunile vor putea fi depuse până pe 6 aprilie, a anunţat preşedintele interimar al partidului, Gheorghe Flutur.

Aspectele referitoare la organizarea Congresului extraordinar al PNL urmează să fie definitivate, duminică, în cadrul Consiliului Naţional extraordinar al partidului.

„Propunerea va fi duminica viitoare, 10 aprilie, ora 11.00, Palatul Parlamentului, Sala Alexandru Ioan Cuza. Numărul de delegaţi pe care îl propunem: 1.300 – 617 delegaţi de drept, 683 delegaţi aleşi. S-a propus comisia de organizare a Congresului extraordinar, formată din nouă oameni. O vom propune în Consiliul Naţional, aşa cum prevede statutul. Mergem spre Consiliul Naţional cu termene de depunere a moţiunilor în partid”, a declarat Gheorghe Flutur.

Termenul de depunere a moţiunilor este data de 6 aprilie, ora 18.00, urmând ca dezbaterile care vor trebui să aibă loc în judeţe, să se finalizeze până în seara de 8 aprilie, ora 22.00.

„Rămânem cu aceeaşi cutumă: minim 10 hotărâri de comitete judeţene ale PNL, care să aprobe o moţiune. Moţiunea să poată fi validă şi să intre în congres candidatul respectiv”, a precizat Flutur, într-o declaraţie de presă.

Potrivit acestuia, PNL propune organizarea acestor evenimente „într-o succesiune destul de rapidă”, deoarece există un context naţional şi internaţional „deosebit”.

„Am văzut o hotărâre a colegilor noştri şi asta arată capacitatea partidului de a face nişte lucruri să se îmbunătăţească din mers, să intrăm în linie dreaptă, pentru că avem extrem de multe provocări la care trebuie să răspundem, mai ales în ceea ce priveşte agenda de guvernare. (…) Este libertatea fiecărui coleg să candideze. De aceea avem termene: până miercuri seara depunerea moţiuni. Până vineri seara, la ora 22.00, să fie votate în teritoriu (moţiunile – n.r.)”, a adăugat Futur.

Întrebat cum vede perspectiva unei alegeri a lui Nicolae Ciucă în funcţie de preşedinte al PNL, în condiţiile în care ar fi vorba despre al treilea lider liberal pentru care ar exista o derogare în ce priveşte vechimea, Gheorghe Flutur a arătat că se va alege soluţia cea mai bună: „PNL este un partid dinamic şi totdeauna alege soluţia cea mai bună. (…) Există instituţia derogării”. 

(www.agerpres.ro)

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE