Home / Administratie / FOTO: Activități organizate în județul Mureș cu ocazia Zilei Jandarmeriei Române

FOTO: Activități organizate în județul Mureș cu ocazia Zilei Jandarmeriei Române

Distribuie

Ziua Jandarmeriei Române, sărbătorită anual pe 3 aprilie, a fost marcată, în județul Mureș, în săptămână 28 martie – 1aprilie, printr-o serie de activități.

Luni, 28 martie, în Poligonul Sângeorgiu de Mureş s-a desfășurat competiția „Cupa Presei la Tir”, ediția 2022 unde reprezentanții mass-mediei locale și-au dovedit calitățile de trăgători la țintă, în cadrul competiției devenită tradiție în suita manifestărilor dedicate Zilei Armei. Cei mai iscusiți jurnaliști au fost premiați de către comandanții unităților care le-au transmis felicitări și mulțumiri pentru participare.

Marți, 29 martie, în zona forestieră a comunei Brâncovenești jandarmii mureșeni alături de voluntarii din cadrul Clubului Sportiv Tiger Budo Târgu Mureș și reprezentații Ocolului Silvic Reghin din cadrul Direcției Silvice Mureș au plantat aproximativ 800 de puieți de stejar și paltin. Fiind parte a comunității, jandarmii nu doar protejează pădurile împotriva tăierii și a transportului ilegal de lemne, ci se implică anual, voluntar și în acțiuni de plantare arbori.

În perioada 29-31 martie, s-au desfățurat problele de tir, tenis cu piciorul și șah în cadrul competiției „Cupa Jandarmeriei Mureșene-ediția 2022”. Astfel cei mai buni trăgători și sportivi din Jandarmeria Mureșeană precum și din cadrul instituțiilor colaboratoare din județul Mureș s-au reunit pentru a-și dovedi abilitățile de tragători, sportivi și cele ale „jocului minții”, iar la finalul competiției, pe podium au urcat: locul I – Inspectoratul pentru Situații de Urgență Mureș, locul II -Inspectoratul de Poliție al Județului Mureș și locul III – Jandarmeria Mureș, cu reprezentanți din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Mureș și din cadrul Grupării de Jandarmi Mobile Târgu Mureș.

Vineri, 1 aprilie, într-un cadru festiv cadrele și comanda Inspectoratului de Jandarmi Județean ,,Sabin Motora” Mureș și ale Grupării de Jandarmi Mobile ”Regele Ferdinand I”Târgu Mureș, în semn de omagiu şi respect în faţa celor care ne-au precedat, au depus coroane de flori la statuia ctitorului instituției noastre Grigore Alexandru Ghica și la statuia fostului comandant al Jandarmeriei Române, general Ion Bunoaică precum și la monumentul eroilor jandarmi care se află în curtea Grupării de Jandarmi Mobilă Târgu-Mureș.

”20 jandarmi mureșeni, trei ofițeri și 17 subofițeri ce s-au remarcat prin dedicare, profesionalism și îndeplinirea exemplară a atribuțiilor de serviciu au fost avansaţi în grad, înaintea îndeplinirii stagiului minim. De asemenea, au fost acordate mulţumiri și felicitări scrise militarilor care au avut rezultate deosebite în activitatea profesională, pe parcursul anului 2021. Jandarmeria Română este şi va rămâne permanent în slujba cetăţeanului!”, a informat Biroul de presă al Inspectoratului de Jandarmi Județean Mureș.

(Redacția)


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

Voleibalistele de la CSU, învinse în trei meciuri

Distribuie În weekendul recent încheiat, voleibalistele de la CSU Târgu Mureș au disputat la Oradea …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.