Locul 4 în Liga Campionilor pentru popicare Sport
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 98 Vizualizări

Locul 4 în Liga Campionilor pentru popicare

Campioana României la popice feminin Electromureș Romgaz Târgu Mureș a încheiat competiția finală a Ligii Campionilor pe locul 4.  Ajunse în Final Four-ul întrecerilor, mureșencele au cedat în fața croatelor de la KK Mlaka Rijeka, 1-7 în semifinala disputată pe arena din Györ, Ungaria. Scorul la totalul popicelor doborâte a fost favorabil cu 199 „bețe” adversarelor (3483-3284), care s-au impus în 5 din cele 6 dueluri directe, cu 17-7 la raportul manșelor câștigate. Punctul mureșencelor a fost obținut în al doilea schimb, cu avantaj de un singur popic, de către Seres Bernadett, 568-567 cu Anamarija Grdic, cu 2-2 la manșe. În acest ton s-au disputat și alte jocuri directe. În primul schimb de exemplu, junioara Roxana Andreea Bordianu a depășit-o cu doi popici pe Vanesa Bogdanovic (577-575), dar croata a obținut punctul de echipă datorită celor 3 manșe câștigate. Câte două manșe au câștigat în ultimul schimb și Noemi Budoi și Maria Ciobanu, dar ambele au fost depășite la total. Prima a câștigat primele două manșe cu Milana Pavlic, dar a cedat la final cu 540-583 p.d. A doua a pierdut primele două manșe în fața maghiarei Anita Méhész, fostă componentă a campioanei României, apoi a câștigat două cu înlocuitoarea acesteia Tamara Sinkovic, dar cu 556-563 la final. Au mai evoluat, fără manșă câștigată, Szabo Julia Emese și Fekete Réka.

O mare importanță în acest eșec l-a avut cu siguranță experiența, lotul mureșencelor fiind alcătuit din junioare. Raportul bilelor „goale” a fost de asemenea unul important (25-8).

Bronz de puțin ratat Adversara mureșencelor pentru medaliile de bronz a fost formația austriacă Compozite Neunkirchen, învinsă în semifinală de germancele de la Viktoria Bramberg. Evoluția echipei antrenorilor Orosz István și Seres Jozsef a fost superioară față de prima zi, dar victoria a fost ratată la o diferență de doar 23 popici, cele care au adus două puncte suplimentare austriecelor. A fost 3516-3493 la totalul popicelor doborâte, 3-3 la puncte de echipă și 12-12 la manșe. Componența echipei a fost aceeași, iar cele trei puncte le-au adus Seres Bernadett, Roxana Bordianu și Noemi Budoi. Prima a fost performera întâlnirii, cu 629 p.d. și 4 manșe, a doua a urmat-o îndeaproape, cu 623 p.d. și 3 manșe, iar a treia a obținut punctul la doar 4 „bețe”, cu total de 551 și 2-2 la manșe. Cu două manșe și rezultat valoros (581) a evoluat și Fekete Réka, dar a avut o adversară în zi bună, cu 609 p.d. Soarta a fost decisă în ultimul schimb, neșansa mureșencelor constând în forma deosebită a adversarei Mariei Ciobanu, Eva Sajko. Aceasta a egalat performanța mureșencei Bernadett, cu 629 p.d. și 4 manșe. S-a ratat medalia, dar campioana a avut evoluție apreciată, cu un lot de perspectivă. Din delegația mureșeană au mai făcut parte Dan Monica, Jánosi Halmágyi Kriszta și Matilda Antal, vicepreședinta clubului.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE