Home / Luduș / Un elev ludușean, calificat la Olimpiada școlară națională de șah

Un elev ludușean, calificat la Olimpiada școlară națională de șah

Distribuie

După o pauză de doi ani din cauza situației sanitare din țară, Ministerul Educației și Inspectoratul Județean Mureș a organizat etapa județeană a Olimpiadei școlare de șah. Concursul s-a desfășurat în ziua de 26 martie, la Universitatea „Dimitrie Cantemir” din Târgu Mureș și i-a reunit pe cei mai buni elevi șahiști din județ.

După disputele aprige pe tabla cu cele 64 de patrate alb-negre, la categoria băieți – Gimnaziu pe locul I s-a clasat Mihai Alexandru Moise, elev la Școala Gimnazială „Ioan Vlăduțiu” Luduș, profesor coordonator Tănasie Bologa. Această clasare, în premieră pentru un elev ludușean, înseamnă și calificarea la Olimpiada Națională a sportului școlar.

Rezultate bune în ultima perioadă

La sfârșitul lunii mai, în zilele de 27-29, în județul Caraș-Severin se va desfășura faza națională a Olimpiadei școlare de șah la care Mihai Alexandru Moise va participa pentru prima oară. Este un examen important pe plan sportiv, la fel cum important este și examenul școlar pentru admiterea la liceu. Acesta este și motivul pentru care în perioada trecută numărul concursurilor la care a participat a fost mai redus.

Astfel, la Tășnad, Alba Iulia și la Odorheiu Secuiesc, la categoria sa de vârstă a ocupat locul III. Dar cea mai bună performanță a realizat-o la Baia Mare la un concurs Open pentru adulți și copii, o competiție cu un ELO de peste 2000.

În acest moment, Mihai are un coeficient ELO de 1.335, meritoriu pentru vârsta lui. La Baia Mare nu a urcat pe podium, dar rezultatul de 4 puncte din 7 dă speranțe  profesorilor săi, Napoleon Țipter (on line) și Gal Imola (la Clubul din Târgu Mureș), precum și părinților săi, unici susținători financiari ai unui talent în devenire.

Ioan A . BORGOVAN


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

Raportul rectorului UMFST. Leonard Azamfirei: „Dorința de a avea plata cu ora, să nu fie mai mare decât dorința de a avea oameni tineri”

Distribuie Prezentarea Raportului anual al Rectorului UMFST G.E. Palade Târgu Mureș a avut loc joi, …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.