Eveniment dedicat sănătății, la Târgu Mureș Sanatate
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 315 Vizualizări

Eveniment dedicat sănătății, la Târgu Mureș

Ziua de 7 aprilie este dedicată celebrării sănătății la nivel mondial. Fundația pentru SMURD organizează în această zi, începând cu ora 12.00, la Shopping City Târgu Mureș, evenimentul „Străjer pentru o lume mai bună”. Tema principală este „Planeta noastră, sănătatea noastră”, prin care se inițiază o chemare la responsabilitate și implicare.

Activități pentru cei mici

Din organizatori mai fac parte și Organizația Mondială a Sănătății Biroul pentru România, Fundația Centrul pentru Politici și Servicii de Sănătate, Scharf Film Production și cu sprijinul și implicarea entuziastă a Instituției Prefectului – Județul Mureș, Inspectoratului pentru Situații de Urgență ”Horea” al Județului Mureș, Direcției de Sănătate Publică Mureș, 112 Mureș, Inspectoratului Școlar Județean Mureș, Școlii Populare de Artă, Liceului Vocațional de Artă, Spitalului Clinic Județean de Urgență Mureș, UPU SMURD Mureș, Serviciului Județean de Ambulanță Mureș, Serviciului Public Salvamont Salvaspeo Mureș, Societății Transport Local SA Târgu Mureș, Shopping City Târgu Mureș și Cineplexx Târgu Mureș. Aceștia propun pe această cale și un eveniment adresat copiilor, prin care să evidențieze importanța acțiunilor individuale pentru propria sănătate și pentru cea a planetei. Copiii care vor participa la eveniment sunt invitați să doneze rechizite și jucării pentru copiii refugiați din Ucraina. Îndemnul adresat copiilor este „devino Străjer pentru o lume mai bună!”, iar deviza evenimentului este „Acțiunile fiecărui individ contează! Acțiunile tale contează”.

„Cu această ocazie va avea loc începând cu ora 14.00 și premiera în Târgu Mureș a peliculei de aventuri “Străjerii Deltei”, în prezența regizorului Liviu Mărghidan și a unei părți a echipei, film la care copiii vor fi invitați să participe la finalul evenimentului. Povestea filmului îmbină peripețiile cu lecțiile de ecologie și responsabilitate, surprinzând tenacitatea, îndârjirea, dar și spiritul justițiar, puternic dezvoltat, al unor copii dornici să restabilească ordinea firească a lucrurilor”, au informat organizatorii.

Așadar, începând cu ora 12.00, voluntarii ISU și SMURD îi așteaptă pe copii în holul intrării principale din Shopping City Târgu Mureș. Copiii vor fi întâmpinați aici cu jocuri și surprize, iar în parcarea din fața intrării principale va fi Caravana „Fii pregătit” și o expoziție de tehnică specifică intervențiilor echipajelor de Pompieri, SMURD, Ambulanță și Salvamont oferindu-le, totodată, ocazia să învețe cum să acorde primul ajutor, cum să aibă grijă de propria sănătate. Între orele 13.45 – 14.00, reprezentanții instituțiilor participante vor fi prezenți în foaierul cinematografului, unde vor împărtăși gânduri cu ocazia Zilei Mondiale a Sănătății. Apoi, orele 14.00 – 15.30 vor fi dedicate derulării filmului „Străjerii Deltei”, la finalul căruia se vor putea adresa întrebări echipei prezente.

Ioana MĂRGINEAN

Foto: https://ro.depositphotos.com/home.html

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE