UE şi gazele ruseşti Stiri din vecinatatea Romaniei
  • Alexandra Haja
  • 0 comentarii
  • 92 Vizualizări

UE şi gazele ruseşti

Ministrul apărării al Germaniei, Christine Lambrecht, a afirmat că Uniunea Europeană trebuie să ia în discuţie interzicerea importurilor de gaz rusesc, după ce oficiali ucraineni şi europeni au acuzat forţele ruse de comiterea de atrocităţi la Bucea, lângă Kiev.

‘Trebuie să existe un răspuns. Astfel de crime nu trebuie să rămână fără răspuns’, a declarat duminică ministrul Christine Lambrecht, într-un interviu pentru televiziunea publică germană ARD.

Berlinul a rezistat până acum apelurilor tot mai numeroase de a impune un embargou asupra importurilor energetice din Rusia, motivând că economiile germană şi ale altor state europene sunt prea dependente de aceste livrări. Rusia asigură 40% din necesarul de gaz al Europei.

Christine Lambrecht a afirmat însă că acum miniştrii UE trebuie să ia în discuţie o interdicţie, potrivit unei postări pe Twitter a ministerului său.

Şefa diplomaţiei germane, Annalena Baerbock, a cerut duminică, la rândul său, sancţiuni şi mai dure împotriva Moscovei, dar fără a menţiona sectorul energetic.

‘Cei responsabili de aceste crime de război trebuie traşi la răspundere. Vom înăspri sancţiunile contra Rusiei şi vom ajuta şi mai mult Ucraina să se apere singură’, a scris ea pe Twitter.

(E.T.)

( www.agerpres.ro )

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE