Obiective culturale și turistice mureșene, selectate în vederea promovării și restaurării prin PNRR Administratie
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 324 Vizualizări

Obiective culturale și turistice mureșene, selectate în vederea promovării și restaurării prin PNRR

Prin ordinele comune ale ministrului Investițiilor și Proiectelor Europene, ministrului Antreprenoriatului și Turismului, ministrului Culturii și ministrului Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației au fost aprobate în cursul zilei de astăzi, 6 aprilie, obiectivele care vor fi cuprinse în cele 12 rute culturale, ca urmare a propunerii din 31 martie 2022 a comitetului interministerial reglementat prin Hotărârii de Guvern nr. 208/2022, reprezentând jalonul 331 al componentei 11 – Turism și Cultură din cadrul Planului Național de Redresare și Reziliență (PNRR), informează reprezentanții Ministerului Investițiilor și Proiectelor Europene. În acest context, în cursul zilei de azi, 6 aprilie, s-a dat publicității listele obiectivelor care îndeplinesc criteriile necesare includerii în cadrul rutelor turistice/culturale în vederea promovării, respectiv restaurării.

Castrul roman de la Călugăreni, Cetatea Sighișoara și Castelul Teleki din Gornești, printre obiectivele selectate

În cadrul listei obiectivelor admise care îndeplinesc criteriile necesare includerii în cadrul Traseului castrelor romane, în vederea promovării și restaurării se numără și obiectivul ”Castrul roman”-Parcul arheologic de la Călugăreni.  În ce privește lista obiectivelor admise, care îndeplinesc criteriile necesare includerii în cadrul Rutei cetăților, singurul obiectiv selectate pentru promovare și restaurare din județul Mureș este Zidul Cetății Sighișoara, respectiv tronsoanele 12, 16 și 22 Cetatea Sighișoara.

În cadrul listei obiectivelor admise care îndeplinesc criteriile necesare includerii în cadrul Rutei Castelelor în vederea promovării  pe listă se regăsesc Castelul Pekri din Ozd și Castelul Teleki din Gornești, cel din urmă fiind selectat și pentru restaurare.

De asemenea, județul Mureș a fost selectat pe lista obiectivelor admise care îndeplinesc criteriile necesare includerii în cadrul Traseului Gastronomiei tradiționale românești, în vederea promovării.

Alte obiective din județul Mureș sunt Biserica Unitariană Sânvăsii, comuna Gălești, selectată pe lista obiectivelor admise care îndeplinesc criteriile necesare includerii în cadrul Rutei Sfântului Ladislau (promovare), repsectiv opt gospodării tradiționale din Saschiz, selectate  pe lista obiectivelor admise care îndeplinesc criteriile necesare includerii în cadrul Rutei satelor cu arhitectură tradițională, atât în ce privește partea de promovare cât și cea de restauare.

Nicio biserică de lemn din Mureș  selectată în vederea restaurării

În ce privește lista obiectivelor admise care îndeplinesc criteriile necesare includerii în cadrul Rutei bisericiilor de lemn în vederea promovării și reasturării, nicio biserică de lemn din județul Mureș nu a fost inclusă.

(Redacția)

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE