Campanie de colectare selectivă la clasele 0-4 din Reghin Reghin
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 287 Vizualizări

Campanie de colectare selectivă la clasele 0-4 din Reghin

Începând de săptămâna viitoare, Asociația de Dezvoltare Intercomunitară (ADI) Ecolect Mureş, în parteneriat cu Primăria Municipiului Reghin și Inspectoratul Școlar Județean Mureș, intenționează demararea unui proiect de informare şi conştientizare care are ca scop principal stimularea creşterii mecanismului de colectare selectivă, prin proces de învăţare şi implicare a elevilor, dotând astfel clasele 0-4 din școlile municipiului nostru cu recipiente pentru colectarea separată a deșeurilor.

În acest sens, Gabriela Koss, şef departament monitorizare la ADI Ecolect, împreună cu primarul municipiului Reghin, Márk Endre, au avut în cursul zilei de 5 aprilie o întâlnire cu directorii unităților de învățământ.

”În cele mai multe dintre situații am constatat faptul că copiii sunt mai receptivi şi mai implicaţi în procesul de cunoaştere şi aplicare al mecanismului colectării deşeurilor selective, apreciind astfel că, procesul de educare este important ca de această dată să pornească din şcoală. De asemenea considerăm că, prin acest proiect putem dezvolta o campanie de conștientizare și educare în rândul elevilor care se axează pe explicarea modului corect de colectare a deșeurilor pe fracții, respectiv plastic-metal, hârtie- carton,  contribuind astfel la accelerarea procesului de colectare selectivă și a gradul de reciclare, și a contribui, astfel, la reducerea poluării cu ambalaje. Vom ţine o evidenţă a celor implicaţi iar clasele cu cele mai bune rezultate vor fi recompensate şi premiate, tocmai pentru a stimula şi încuraja aceste demersuri”, a declarat Gabriela Koss.

Astfel, începând de săptămâna viitoare, toate sălile de clasă 0-4, din municipiul Reghin vor fi dotate cu 2 recipiente personalizate, fiecare cu capacitatea de 120 litri, pentru colectarea următoarelor tipuri de deșeuri: plastic-metal şi respectiv hârtie carton. Elevii vor primi și pliante, pentru a înțelege mai bine cum se face o colectare selectivă corectă.

”Este un proiect care va aduce beneficii pentru toată lumea, atât din punct de vedere financiar pentru unitatea de învățământ, cât și din punct de vedere educațional pentru elevi, dar și pentru bunul mers al comunității locale. Prin intermediul celor mici putem influența pe părinții și bunicii acestora. Încă de la începutul mandatului am făcut eforturi pentru a încuraja colectarea selectivă și pentru a găsi calea să avem un oraș curat. Nu este deloc ușor, luptăm cu mentalități învechite, avem 0 toleranță pentru cei ce aruncă sau depozitează gunoiul în locuri nepermise, sancționăm drastic și cu toate acestea, încă suntem departe de un rezultat pozitiv. Deocamdată se sesizează doar mici schimbări în acest sens dar vom fi perseverenți și în timp vom avea rezultate mult mai bune. Chiar dacă, în mod tradițional, deșeurile sunt considerate o sursă majoră de poluare, acestea, bine gestionate, pot deveni o sursă importantă de materiale, mai ales în condițiile în care multe dintre materialele de care avem nevoie sunt din ce în ce mai rare. Mai mult decât atât, o gestionare corectă a deșeurilor poate contribui în mod decisiv la creșterea economică și la crearea de noi locuri de muncă”, a subliniat primarul municipiului Reghin, Márk Endre.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE