Home / Invatamant / Mureș: Campanie de informare a elevilor pentru colectarea selectivă a deșeurilor

Mureș: Campanie de informare a elevilor pentru colectarea selectivă a deșeurilor

Distribuie

Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară (ADI) Ecolect Mureş organizează o campanie de informare şi conştientizare în rândul elevilor din ciclul primar, în cinci zone cuprinse în Sistemul de Management Integrat al Deşeurilor din judeţul Mureş, pentru încurajarea colectării selective a deşeurilor în mediul şcolar.

Potrivit ADI Ecolect Mureş, campania este denumită „Clasa mea reciclează cu poveste” şi urmăreşte instituirea de măsuri de prevenire şi reducere (prin reutilizare, reciclare sau alte forme de valorificare) a generării deşeurilor de ambalaje municipale, pornind de la educarea generaţiei tinere în spiritul a ceea ce înseamnă sustenabilitate în activităţile vieţii de zi cu zi.

„Apelând la implicarea părinţilor şi la sprijinul cadrelor didactice, se lansează către cei interesaţi o provocare sustenabilă şi, mai ales, se acordă celor mici posibilitatea de a-şi pune în valoare spiritul civic şi de a învăţa modalităţile responsabile prin care deşeurile pot deveni, din duşmani, prieteni (…) Prin intermediul acestor discuţii se comunică informaţiile necesare cu privire la desfăşurarea acestui proiect, şi anume faptul că fiecare clasă din ciclul primar va fi dotată cu două recipiente de capacitate volumetrică 120 litri, un recipient fiind destinat colectării selective a fracţiei albastre (hârtie/carton), iar celălalt colectării fracţiei galbene (plastic/metal), deşeurile din ambalaj de sticlă nefiind un ambalaj predominant a fi generat în mediul şcolar”, a arătat ADI Ecolect Mureş într-un comunicat de presă.

Aceste recipiente vor fi suplimentate cu saci personalizaţi pentru fiecare fracţie colectată, care vor ajunge în şcoli din oraşele Iernut, Luduş, Ungheni, Reghin, Tîrnăveni, Sovata, Sîngeorgiu de Pădure şi Sărmaşu.

„În scopul informării elevilor, ADI Ecolect Mureş a realizat pliante adecvate grupei de vârstă ce reprezintă nişa acestui proiect, precum şi afişe autoadezive care se pliază pe suprafaţa vizibilă a recipientelor de colectare, astfel încât beneficiarii proiectului (elevii) să cunoască deşeurile care sunt permise, precum şi cele nepermise a fi colectate selectiv în conţinutul respectivelor recipiente. Călătoria sustenabilităţii începe cu paşi mici, practicaţi zilnic, şi echipa ADI este entuziasmată de gândul că va avea posibilitatea de a cunoaşte şi promova copii care, cu disciplină şi responsabilitate, vor transmite generaţiilor care urmează alegeri care înfrumuseţează mediul înconjurător, fără să îl compromită. Din acest motiv, există interesul de a organiza concursuri în colaborare cu unităţile de învăţământ, precum şi monitorizarea şi extinderea acestui proiect în viitor”, a precizat ADI Ecolect Mureş. 

(www.agerpres.ro)


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

Editura Edu din Târgu Mureș, sau o poveste despre inovație în educație

Distribuie Privind rezultatele ultimei licitații de manuale școlare pentru clasele I și a II-a, organizată …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.