Detalii despre crima din ”Weekend” (5): Autopsierea victimei, realizată în condiții speciale Slider
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 7581 Vizualizări

Detalii despre crima din ”Weekend” (5): Autopsierea victimei, realizată în condiții speciale

Un bărbat în vârstă de 30 de ani din localitatea Sâncraiu de Mureș a fost bătut, în data de 27 martie, în zona Complexului de Agrement și Sport ”Weekend” din Târgu Mureș.

Ulterior, bărbatul care era căsătorit și tatăl unei fetițe de 4 ani a decedat, în data de 2 aprilie, și a fost condus pe ultimul drum joi, 7 aprilie.

Potrivit surselor extrem de bine informate și de încredere ale cotidianului Zi de Zi, autopsia a fost realizată miercuri, 6 aprilie, în prezența unei comisii care a avut în componență atât reprezentanți ai familiei victimei, cât și ai familiei unuia dintre suspecți.

Totodată, sursele Zi de Zi au povestit că autopsia a fost realizată în incinta Institutului de Medicină Legală din Târgu Mureș de către un expert legist venit din Cluj Napoca, în prezența unui expert legist local.

”Fiind caz medico-legal, ambele părți aveau varianta de a solicita un expert pentru autopsie. Familia decedatului ar fi cerut un expert din partea IML Târgu Mureș. Avea dreptul, fără să plătească nimic, dar trebuia să anunțe anchetatorii și anchetatorii, la rândul lor, trebuiau să anunțe suspecții despre ce s-a hotărât, că se va face autopsie cu un expert. La rândul lor, și suspecții aveau posibilitatea de a solicita un expert, pe cheltuiala lor, care să facă autopsia. Și atunci s-a format o comisie, cu un expert de la IML Târgu Mureș, care a venit din oficiu. Familia unui suspect a avut o listă cu experți autorizați din care putea alege o persoană. A ales un expert din Cluj, un domn de aproximativ 60 de ani, care a perceput, din câte știu, un tarif de circa 10.000 de lei” , au dezvăluit sursele noastre, care au mai povestit că demersul familiei suspectului a fost făcut și pentru că ”exista suspiciunea că victima ar fi avut un anevrism care trebuia operat și care îi punea viața în pericol.”

Întreaga procedură de autopsiere a durat peste trei ore și a fost filmată.

”Am înțeles că în cele mai bine de trei ore cât a durat autopsia erau camere de luat vederi care au înregistrat toată procedura, iar organele care erau cu posibile suspiciuni de a fi cauzat moartea au fost puse în formol și păstrate până când vor studia înregistrările de la Poliție, pentru a fi studiate, secvențial, zonele în care au fost loviturile. Nu cred că se poate mușamaliza ceva deoarece la autopsie au fost reprezentanți ai ambilor părți, ai familiei și ai unui suspect. Li s-a spus că procedura durează cam zece zile, timp în care reprezentanții ambelor părți vor ajunge la o concluzie care va fi comunicată ulterior”, au mai informat sursele Zi de Zi.

Precizăm că Zi de Zi respectă principiile prevăzute în procedura penală română referitoare la prezumția de nevinovăție, potrivit căreia o persoană acuzată de o infracțiune este prezumată nevinovată până ce vinovăția sa va fi legal stabilită.

Citește și:

https://www.zi-de-zi.ro/2022/04/08/video-detalii-despre-crima-din-weekend-1-filmul-bataii/

https://www.zi-de-zi.ro/2022/04/08/detalii-despre-crima-din-weekend-2-cine-sunt-posibilii-agresori-un-politist-ginere-de-politician-un-patron-si-un-asistent-medical/

https://www.zi-de-zi.ro/2022/04/08/detalii-despre-crima-din-weekend-3-reactia-politiei-mures/

https://www.zi-de-zi.ro/2022/04/08/detalii-despre-crima-din-weekend-4-ce-spune-prim-procurorul-parchetului-de-pe-langa-judecatoria-targu-mures/

Alex TOTH

Foto: https://ro.depositphotos.com/home.html

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE