Ziua Mondială a Sănătății la Târgu Mureș Slider
  • Amalia Vasilescu
  • 0 comentarii
  • 250 Vizualizări

Ziua Mondială a Sănătății la Târgu Mureș

Ziua Mondială a Sănătății, marcată în fiecare an în 7 aprilie, a fost sărbătorită și la Târgu Mureș. În acest an, tema principală este “Planeta noastră, sănătatea noastră”, o chemare la responsabilitate individuală și colectivă, pentru un viitor sănătos. 

Organizatorii au propus, cu această ocazie, în ziua de  7 aprilie, un eveniment adresat copiilor, sub motto-ul: Acțiunile fiecărui individ contează! Acțiunile tale contează!, cu un îndemn adresat celor mai tineri: Devino Străjer pentru o lume mai bună!

Noțiuni despre acordarea primului ajutor

 Începând cu ora 12.00, la eveniment au participat mai bine de 200 de elevi, care au fost așteptați de voluntarii SMURD și ISU la Shopping City Târgu Mureș, în holul de la intrarea principală, cu o serie de jocuri și surprize, iar în parcarea din fața intrării principale cu Caravana „Fii pregătit” și o expoziție de tehnică specifică intervențiilor echipajelor de pompieri, SMURD, ambulanță și Salvamont. Elevii prezenți au avut ocazia să învețe cum să acorde primul ajutor, dar și cum să aibă grijă de propria sănătate în cadrul a 8 stații de învățare interactivă, organizate pe temele: 112 -rol și responsabilitate în calitate de apelant, cum acordăm primul ajutor, poziția laterală de siguranță, cum ne spălăm corect pe mâini, echipamente și activități specifice Salvamont, ce conține trusa de prim ajutor, cum ne realizăm un kit de supraviețuire, mituri legate de sănătate și demontarea lor. 

Moment muzical, flash mob

Un moment surpriză a fost oferit de elevii de la Liceul Vocațional de Artă care au oferit un moment muzical sub forma unui flash mob. 

De la ora 14:00, toți cei prezenți au fost invitați să participe la premiera în Târgu Mureș a peliculei de aventuri “Străjerii Deltei”, în prezența regizorului Liviu Mărghidan și a unei părți a echipei. Povestea filmului îmbină peripețiile cu lecțiile de ecologie și responsabilitate, surprinzând tenacitatea, îndârjirea, dar și spiritul justițiar, puternic dezvoltat, al unor copii dornici să restabilească ordinea firească a lucrurilor. Filmul a fost foarte bine primit de copii care, cu curiozitatea specifică vârstei, au asaltat la final echipa filmului prezentă la eveniment cu întrebări și cereri de autografe. Din echipa care a realizat acest film, alături de regizorul Liviu Mărghidan au participat la premiera de la Târgu Mureș și actorii Viorel Păunescu, Adela Mărghidan și Clara Păpușoiu precum și producătorul Ruxandra Flonta. 

Copiii au donat rechizite și jucării pentru copiii refugiați din Ucraina. În ziua de 8 aprilie, voluntarii Fundației pentru SMURD le-au împărțit copiilor ucrainieni găzduiți în Târgu Mureș la Casa de Oaspeți a Primăriei.

Participanți de seamă la eveniment

Din partea organizatorilor la nivel național au participat: dr. Călin Alexandru, director General, Direcția Generală Medicină de Urgență a Departamentului pentru Situații de Urgență, Andreea Popescu din partea Organizației Mondiale a Sănătății biroul pentru România, dr. Dana Fărcășanu, Președinte Executiv Fundația Centrul pentru Politici și Servicii de Sănătate și dr. Ioana Dărămuș, coordonator activitate Fundația pentru SMURD, iar din partea instituțiilor locale: Mara Togănel, prefect al Județului Mureș, general Călin Handrea, Inspector Șef, Inspectoratul pentru Situații de Urgență Horea al Județului Mureș, dr. Iuliu Moldovan, director Direcția de Sănătatea Publică Mureș, ec Mariana Cernat, manager Spitalul Clinic Județean de Urgență Mureș, dr. Maria Salanța medic șef UPU SMURD Spitalul Clinic Județean de Urgență Mureș, dr. Ioan Ivanici, managerul Serviciului Județean de Ambulanță Mureș, Florian Buga -șef birou 112 STS Mureș.

Evenimentul dedicat Zilei Mondiale a Sănătății la Târgu Mureș a fost un real succes. Numai împreună, uniți, vom putea proteja planeta și sănătatea noastră.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE