„Jurnal de Virus”, expoziție colectivă la B5 Studio Cultură
  • Malina Moraru
  • 0 comentarii
  • 113 Vizualizări

„Jurnal de Virus”, expoziție colectivă la B5 Studio

B5 Studio va găzdui în perioada 8-28 aprilie expoziția intitulată „Virus Diary”.

Vernisajul expoziției va avea loc vineri, 8 aprilie orele 18:00 în Piața Bolyai numărul 5, unde artistul Bartha József și curatoarea Alina Andrei vorbesc despre proiect.Potrivit descrierii evenimentului, „Virus Diary” (Jurnal de Virus) este un proiect conceput și dezvoltat de Dan Perjovschi. 

„Ideea jurnalului a apărut în martie 2020, ca o formă de adaptare la restricțiile determinate de pandemie. Ulterior, Dan Perjovschi a invitat şi alți artiști să se implice, proiectul devenind unul colectiv. Virus Diary a fost exact ce trebuia. A scos artiştii şi publicul din starea de amorțeală, oferind o altă perspectivă asupra incertitudinilor și anxietăților determinate de apariția pandemiei”, se menționează în descrierea evenimentului.

Iniţial, Jurnalul de Virus a fost publicat online (pe Facebook şi Instagram), fiind o formă de work-in-progress. Ulterior, expoziţia a ajuns şi pe pereţi reali – în Muzeul de Artă din Satu-Mare, Borderline Art Space (Iaşi), Centrul Multicultural al Universității Transilvania (Braşov), precum şi în Consulate General of Greece (New York), ca parte a proiectului OCCUPY #3.

La proiect, au contribuit artişti din România, Spania, Germania, SUA, Marea Britanie, Austria, Italia, Portugalia, Grecia, Cehia, Bulgaria, Uruguay, Indonezia, Columbia, Franţa, Malaezia, China, Japonia, Polonia, Republica Moldova, Ungaria, Muntenegru.

Mălina MORARU

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE