Home / Slider / Un mureșean, reprezentantul României la ”Consiliul Miniștrilor Sportului” de la Luxemburg

Un mureșean, reprezentantul României la ”Consiliul Miniștrilor Sportului” de la Luxemburg

Distribuie

Secretarul de stat mureșean Thomas Moldovan, a reprezentat recent, în data de 4 aprilie, Ministerul Sportului, în delegația României la Luxemburg, cu prilejul “Consiliului Miniștrilor Sportului”.

”Reuniunea a fost prezidată de doamna Roxana Mărăcineanu, ministrul francez al sportului. Dezbaterile au avut ca teme principale: 1 – Rolul părților interesate din sectorul sportului în apărarea valorilor europene și solidaritatea cu poporul ucrainean, în contextul invaziei din Ucraina. 2 – Schimbări în organizarea și reglementarea sportului în Europa, pentru a păstra funcțiile sociale, culturale și sanitare ale sportului. România, prin Ministerul Sportului, sprijină în domeniul sportiv atât federațiile sportive cât și sportivii din Ucraina, punându-le la dispoziție logistica sportivă și materialele de uz general necesare. Totodată, România sprijină și promovează modelul sportiv european și își dorește să consolideze cooperarea cu mișcarea sportivă pentru a menține competițiile deschise, accesul tuturor la sport, precum și mecanismele de solidaritate între sportul profesionist și cel amator, iar noile metode inovatoare nu ar trebui să submineze valorile comune ale modelului sportiv european, bazate pe solidaritate, loialitate, integrare și respect reciproc!”, a informat Thomas Moldovan.

(Redacția)

 

De asemenea, verificati

Interviu. Asociația Caritas-peste trei decenii de angajament social în slujba comunității. Află ce servicii oferă

Distribuie Asociația Caritas Alba Iulia este o organizație neguvernamentală, înființată în anul 1990 de Arhiepiscopia …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.