„Ascensiunea lui Arturo Ui poate fi oprită”, spectacol la Teatrul Studio Cultură
  • Malina Moraru
  • 0 comentarii
  • 160 Vizualizări

„Ascensiunea lui Arturo Ui poate fi oprită”, spectacol la Teatrul Studio

Pe scena Teatrului Studio vor urca miercuri, 13 aprilie de la orele 19:00 studenții anului II de masterat, actorie cu spectacolul „Ascensiunea lui Arturo Ui poate fi oprită”, de Bertold Brecht în regia lui Radu Olăreanu.

„Ascensiunea lui Arturo Ui poate fi oprită”, o comedie neagră cu elemente de cabaret, scrisă de Bertold Brecht în 1941, a fost descrisă de autor drept „o piesă cu gangsteri care amintește de anumite evenimente familiare tuturor”. Este o satiră înțeleaptă și sălbatică a ascensiunii unui lider totalitar – reimaginată de Brecht ca o preluare a comerțul cu produse alimentare din Chicago-ul anilor 1930. Acţiunea este plasată în lumea gangsterilor din Chicago, personajele şi întâmplările având un corespondent real în Germania nazistă.

Prima montare a avut loc în 1959 la Berliner Ensemble şi s-a bucurat de un succes răsunător. Pe aceeaşi scenă a fost montată în1995 o versiune a textului adaptată şi regizată de Heiner Müller, spectacol care se află şi astăzi în repertoriul celebrei companii din Berlin.

Din distribuție fac parte actorii: Iustin Căuneac – Butcher, Greenwool, Judecătorul, Inna, Dullfeet, Cristina Ciulei – Giri, Andrea Cuc– Clark, Apărătorul, Denis Demian– Dogsborough, Fish, Cătălina Gulan– Actorul, Procurorul, Renata Mladoniczky– Flake, Goodwill, Mălina Moraru – Roma, Sașa Pânzaru– Sheet, Ragg, O’Casey, Betty Dullfeet, Anamaria Popa– Mulberry, Daisy, Gaffles, Mădălina Popa-Caruther, Bowl, Hook, Denissa Rogoz – Givola; Zorro (Narcis Zamfir) – Arturo Ui.

Scenografia este semnată de  Măriuca Ignat, iar partea coregrafică este realizată de Szoke Istvan.

Sandu Tudor

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE