Home / Administratie / Atenție, ludușeni, parcare cu plată din 15 aprilie! Noile tarife

Atenție, ludușeni, parcare cu plată din 15 aprilie! Noile tarife

Distribuie

Începând cu ziua de vineri, 15 aprilie, intră în vigoare prevederile Hotărârii nr. 15 /25 ianuarie 2022 a Consiliului Local Luduș cu privire la Regulamentul de organizare și funcționare a parcărilor publice cu plată aflate pe raza orașului Luduș.

Această reglementare a fost legiferată pe plan local de administrația publică locală ca urmare a creșterii în mod accelerat a numărului mijloacelor de transport din oraș și  a consecințelor care decurg din aceasta. Inițiativa de a stabili locuri de parcare cu plată a venit ca o încurajare a folosirii transportului public local de călători care oferă utilizatorilor autobuze moderne și un orar de circulație convenabil, iar tariful stabilit de Consiliul Local este relativ accesibil.

În prezent, cele șapte parcări cu plată din orașul Luduș sunt identificate cu maracaje de culoare albastră: Bulevardul 1 Decembrie 1918 (129 de locuri), Bulevardul 1 Decembrie – la Primărie (11), strada Pieței (33), strada Brândușei (19), strada Policlinicii (29), strada Crinului (39) și strada Bradului (9).

Prin aceeași hotărâre a Consiliului Local au fost stabilite și tarifele: pentru 30 de minute, cei care vor utiliza locurile de parcare vor plăti 1 leu, pentru 1 oră – 2 lei, pentru 2 ore – 4 lei iar pentru 1 zi – 10 lei. Prețul abonamentului pentru o lună a fost stabilit la 150 de lei, pentru 3 luni – 400 de lei, pentru 6 luni – 700 de lei, pentru un an – 1.000 de lei. Toate tarifele conțin și TVA.

Programul de funcționare a parcărilor cu plată oferă gratuitate sâmbăta, duminica și în sărbătorile legale, iar de luni până vineri, parcările cu plată funcționează între orele 8.00 – 17.00. Taxa de utilizare a acestor parcări se achită anticipat prin achiziționarea abonamentului; prin transmitirea unui SMS de pe telefonul mobil; prin utilizarea aplicației de autotaxare de pe telefonul mobil. La articolul 25 din Regulament sunt prevăzute și sancțiunile pentru care amenda este cuprinsă între 100 de lei și 2.000 de lei.

Deci, atenție! Din 15 aprilie parcările cu plată din oraș, cele marcate cu culoarea albastră, trebuie plătite!

Ioan A. BORGOVAN

 

De asemenea, verificati

Au început lucrările de reabilitare a pieței din cartierul Dâmbu Pietros. Câte zile vor dura

Distribuie Astăzi, 15 aprilie, au început lucrările de reabilitare a pieței din cartierul Dâmbu Pietros, …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.