Home / Slider / B-unicii, copiii refugiați și vata de zahăr
Curcubeu în cerul gurii

B-unicii, copiii refugiați și vata de zahăr

Distribuie

Pentru a-i însenina pe copiii sportivi ucraineni găzduiți în Casa de oaspeți a Primăriei din Complexul Week-end, B-unicii au pus la bătaie un alt plan.

B-unicii de la Căminul pentru persoane vârstnice din Târgu Mureș și-au adus aminte de una dintre bucuriile copilăriei multora dintre noi:  vata de zahăr sau vata pe băț. Curcubeu în cerul gurii. “O delicatesă pufoasă, dulce, care continuă și astăzi să bucure milioane de copii, iar pe noi, adulții, să ne amintească de vremurile demult apuse”, ne spune dr. Anca Mariela Florea, director Căminul pentru persoane vârstnice. Vata de zahă împlinește anul acesta 125 de ani. La început era cunoscută ca „ața de zână”.

Vata de zahăr a fost creată pentru prima dată în 1897, când un dentist pe nume William Morrison și-a unit forțele cu un cofetar, numit John C. Wharton. Împreună, cei doi au creat o mașină care învârtea zahărul încălzit printr-un ecran, creând textura asemănătoare cu vata. Abia după 7 ani, Morrison și Wharton au împărtășit noul lor produs publicului larg. În 1904, Morrison și Wharton au devenit antreprenori când au debutat cu noul lor desert la Târgul Mondial din St. Louis.

De obicei, conține cantități mici de aromă sau colorant alimentar. Se obține prin încălzirea și lichefierea zahărului care se rotește prin centrifugare. Prin găuri minuscule, aerul îl face să se răcească rapid și să se solidifice din nou în fire fine.   B-unicii au reușit să aducă zâmbetul copiilor și buna dispoziție în speranța că atunci când se vor întoarce acasă în liniște și pace își vor 


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

LIVE: Raportul anual al rectorului UMFST ”George Emil Palade”

Distribuie Prof. univ. dr. Leonard Azamfirei, rectorul principalei universități mureșene, prezintă joi, 28 martie, Raportul …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.