Factura la energie poate fi redusă chiar și cu 90% Stiri
  • Alexandra Haja
  • 0 comentarii
  • 200 Vizualizări

Factura la energie poate fi redusă chiar și cu 90%

Potrivit informațiilor oferite de către reprezentanții E.ON Energie România, ,,un număr de 150 de clienți casnici ai E.ON Energie România au devenit, anul trecut, prosumatori prin soluția E.ON Solar Home, care îi ajută să-și producă singuri energie verde cu ajutorul panourilor fotovoltaice și să-și reducă astfel facturile de energie”.

,,În total, au fost montate 3.500 de panouri fotovoltaice care au generat 300 MWh pe an, suficient pentru a ilumina o casă cu 10 becuri timp de 200 de ani. Totodată, emisiile de CO2 au fost reduse cu 646 tone pe an, echivalentul emisiilor a 162 de mașini pe an. Pe o piață marcată de volatilitatea crescută a prețurilor la energie, acoperirea parțială sau, în unele cazuri, chiar totală a consumului propriu a unei gospodării și posibilitatea de a vinde surplusul produs către furnizori sunt criterii care fac ca investiția într-un sistem fotovoltaic să devină tot mai atrăgătoare. În condițiile noilor reglementări privind compensarea cantitativă a prosumatorilor, factura la energie poate fi redusă chiar și cu 90%”, au precizat reprezentanții E.ON Energie România.

,,Prețul întreg pentru soluțiile fotovoltaice oferite de E.ON clienților casnici începe de la circa 25.000 lei pentru sistemul monofazic 3 kW. Clienții pot alege să achite soluția livrată de companie integral sau în rate lunare fixe pe o perioadă de 1, 3, 5 sau 7 ani. Instalarea durează circa 30 de zile, garanția la echipamente este de 15 ani, iar recuperarea investiției se realizează între 2 și 4 ani, în funcție de puterea instalată a sistemului fotovoltaic. Pentru un confort sporit, E.ON oferă și soluții de stocare a energiei produse acasă. Sistemul propus este unul hybrid, on-grid sau off-grid, pe baterii, de la 5 până la 15 kW, cu o garanție de 10 ani acordată de producător. Sistemul stochează energia produsă de panourile fotovoltaice și o livrează atunci când producția este mică sau nu mai există. Totodată, poate prelua consumul de energie electrică al casei atunci când alimentarea din rețea este întreruptă”, au mai precizat reprezentanții E.ON Energie România.

,,E.ON Solar Home este o soluție la cheie, specialiștii E.ON fiind cei care se ocupă de întregul proces ce trebuie parcurs de clienți pentru a deveni prosumatori. Astfel, compania se ocupă de evaluarea locului de consum, întocmirea proiectului tehnic, obținerea avizelor necesare, instalarea sistemului centralei fotovoltaice, precum și după finalizarea procesului, prin realizarea mentenanței sistemului și verificarea instalației electrice. Primul pas pentru cei interesați este să acceseze eon.ro/panouri-fotovoltaice”, au adăugat reprezentanții E.ON Energie România.

Alexandra HAJA

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE