Masterand la Oxford, Radu Moga aleargă dublu maraton Slider
  • Amalia Vasilescu
  • 0 comentarii
  • 326 Vizualizări

Masterand la Oxford, Radu Moga aleargă dublu maraton

Un mureșean scrie, astăzi, o poveste despre cum sportul poate să îi testeze limitele. În urmă cu câțiva ani, presa scria despre el că a fost admis la Universitatea din Oxford. Radu Moga este genul de om cu mentalitate de învingător. În sistemul lui de gândire, nu eșuează niciodată. El nu concepe să nu realizeze ceea ce și-a propus. El performează la un nivel de invidiat. El este ”altfel”.

Nicolae Radu Moga aleargă astăzi, 15 aprilie, la Platoul Cornești, 84,4 km, adică un dublu maraton. Tânărul a ales această zi, pentru că este ziua lui de naștere, împlinește 23 de ani. Anul trecut, la maratonul organizat la Timișoara a ieșit al doilea la categoria lui de vârstă. Pasionat de sport, a jucat și baschet în echipa de juniori. A fost convocat 3 ani de zile în lotul național și declarat 3 ani la rând ca fiind cel mai bun pasator decisiv din ligă.

Final de masterat

Radu este elevul care în anul 2018 a terminat clasa a XII-a cu media 9,86, recunoscut încă de la acea vreme ca fiind un om cu calităţi morale remarcabile. Această noblețe a sa a ieșit la iveală cu ocazia festivităţii de absolvire, când a solicitat să împartă titlul de şef de promoţie cu colegul său, Bogdan Blaga, medaliat cu aur la ultima Olimpiadă Naţională de Matematică, care a obţinut media 9,85.

„Bogdan i se va alătura în ultimii 20 de km de alergare, pentru a-l susține să ajungă la final. E greu să alergi singur atât de mult, vreo 10 ore de alergat după estimările noastre”, ne-a destăinuit Nicolae Emilian Moga, tatăl tânărului.

Anul acesta, Radu termină masterul la Oxford, și a fost deja acceptat la două doctorate, la Universitatea din Southampton, la fizică și matematică. El se străduiește să devină cel mai bun în domeniul său, iar ambiția îl va ajuta să-și îndeplinească obiectivul.

„Va alege să facă doctoratul în matematică, îi place foarte mult, în special cercetarea. Am avut odată o discuție cu el, despre felul în care merg lucrurile în societatea de azi, despre felul cum lumea încearcă să facă tot felul de afaceri pentru a câștiga cât mai mulți bani. Iar el mi-a răspuns atunci că banii nu îl interesează. Dorința lui este să lase ceva în urma lui, pentru societate”, ne-a povestit tatăl cu emoție.

Părinții sunt cei care joacă cel mai important rol în formarea copiilor, creșterea și dezvoltarea lor ca personalități, motiv pentru care îi felicităm. Iar lui Radu îi dorim ceea ce știm că își dorește, să ajungă în cel mai rău caz un profesor universitar într-o universitate de prestigiu. La mulți ani, Radu!

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE