Home / Administratie / Precizări importante despre denumirea Aeroportului ”Transilvania”

Precizări importante despre denumirea Aeroportului ”Transilvania”

Aleșii județeni au aprobat joi, 14 aprilie, cu prilejul unei ședințe ordinare de lucru, faptul că în documentele întocmite, adoptate și emise de Consiliul Judeţean Mureş privind Aeroportul Internațional ”Transilvania” Târgu Mureş toate trimiterile şi referirile la obiectivul de interes public judeţean, respectiv la persoana juridică care îl administrează, se înţeleg a fi făcute în considerarea următoarelor denumiri: obiectivul – Aeroportul ”Transilvania” Târgu Mureş, persoana juridică – Regia Autonomă „Aeroportul Transilvania – Târgu Mureş”.

Potrivit informațiilor prezentate în Referatul de aprobare aferent proiectului de hotărâre, prin Hotărârea Consiliului Judeţean Mureş nr. 30 din 30 martie 2006 a fost aprobată schimbarea denumirii Aeroportului Tîrgu Mureş, acesta fiind denumit „Aeroportul Transilvania – Tîrgu Mureş”, iar prin articolul I, punctul 8, din Legea nr. 290/2018 pentru modificarea şi completarea Legii nr. 2/1968 privind organizarea administrativă a teritoriului României, s-a reglementat că începând din data de 12 decembrie 2018 „în cazul unităţilor administrativ-teritoriale care conţin în denumirea acestora litera ”î” aceasta se va înlocui cu litera „â” prin aplicarea regulilor stabilite prin Hotărârea Adunării Generale a Academiei Române, din 17 februarie 1993, privind revenirea la „â” şi „sunt” în grafia limbii române, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 51 din 8 martie 1993.”

”Pentru înlăturarea oricăror nereguli sau confuzii în utilizarea corectă a denumirii Regiei, este necesară clarificarea aspectelor cu privire la denumirea Aeroportului Transilvania – Târgu Mureş”, a explicat Péter Ferenc, președintele Consiliului Județean Mureș.

(Redacția)

Citeste si:  VIDEO: Dronele agricole ADT (Appia Drone Tech), prezente în oferta AGRARIA 2022

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

AUR Mureș, sesizare la Prefectură pe tema mașinilor bilingve ale Poliției Locale Târgu Mureș

Conducerea AUR Mureș a reacționat marți, 17 mai, după ce în spațiul public au apărut …