Home / Slider / PROIECT. Gospodării din Cerghizel electrificate cu panouri fotovoltaice

PROIECT. Gospodării din Cerghizel electrificate cu panouri fotovoltaice

Distribuie

Conducerea Primăriei oraşului Ungheni a anunţat recent, în data de 12 aprilie, lansarea proiectului “Electrificare case Cerghizel”. Acesta beneficiază de un grant în valoare de 64.570 de euro oferit de Islanda, Liechtenstein și Norvegia prin Granturi SEE în cadrul Programului pentru Energie în România, Schema de granturi mici – SGS-6.1 (a): Electrificare gospodării (Granturi SEE).

”Perioada de implementare a proiectului este până la data de 30 noiembrie 2022. Obiectivul general al proiectului vizează scăderea numărului gospodăriilor izolate care nu au asigurate soluții de electrificare și creșterea numărului familiilor/ persoanelor din gospodăriile izolate care beneficiază de acces la energie electrică. Gospodariile izolate se află în localitatea Cerghizel, iar de implementarea sistemului de producere a energiei din surse regenerabile vor beneficia un număr de 15 gospodării”, se menționează în comunicat.

Țintele propuse în cadrul proiectului sunt următoarele: 52 de persoane care vor beneficia de conectarea la soluțiile de energie electrică, reducere de emisii de dioxid de carbon de 1,77 de tone/an și 5,99MWh/an reprezentând energie produsă din surse regenerabile.

”Soluția tehnică vizată prin proiect presupune un sistem integrat de producere a energiei din surse regenerabile prin captarea și conversia radiației solare în curent electric cu ajutorul panourilor fotovoltaice. Sistemul implementat prin proiect nu va fi conectat la rețeaua de electricitate”, se mai menționează în buletinul informativ.

(Redacția / Foto: https://ro.depositphotos.com/home.html )

 

De asemenea, verificati

Sistare de gaze naturale într-o localitate mureșeană

Distribuie Pentru efectuarea unor lucrări specifice la sistemul de distribuție a gazelor naturale, compania Delgaz …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.