Home / Religie / Seară de suflet la biserica „Sfinții Împărați Constantin și Elena” din Sighișoara

Seară de suflet la biserica „Sfinții Împărați Constantin și Elena” din Sighișoara

Distribuie

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Irineu, biserica „Sfinții Împărați Constantin și Elena” din parohia Sighișoara VII a găzduit vineri, 15 aprilie, o seară de suflet care i-a adus în atenție pe elevii Școlii Gimnaziale „Zaharia Boiu” din municipiu, informează www.reintregirea.ro.

Potrivit aceleiași surse, activitatea de vineri seara face parte din proiectul catehetic „Copilărie rugătoare”, desfășurat în perioada 7 martie – 13 aprilie 2022 de către Parohia Ortodoxă Sighișoara VII și Școala Gimnazială „Zaharia Boiu”, în cadrul parteneriatului „Biserica mai aproape de Școală”.

„În prima parte a manifestării cultural-religioase, elevii claselor II-V, coordonați de prof. Alina Bucur, au cântat solemn Acatistul Sfinților Împărați Constantin și Elena, împreună cu preoții parohi și credincioșii prezenți.  Slujba Acatistului, împodobită de vocile cristaline ale tinerilor, marchează încheierea  Având ca obiectiv principal familiarizarea copiilor cu rugăciunea personală și publică, proiectul, derulat sub coordonarea preoților Ioan-Claudiu Tofan și Mircea Fusaru și a prof. Alina Bucur, face parte din cadrul Concursului Național-Catehetic „Rugăciunea în viața mea”, derulat de Patriarhia Ortodoxă Română cu prilejul „Anului omagial al rugăciunii în viața Bisericii și a creștinului”. În a doua parte a serii, elevii clasei a IV-a, conduși de către înv. Laura Mihai, au prezentat un deosebit program artistic de muzică și poezie dedicat celei mai importante sărbători creștine: Praznicul Învierii Domnului. Într-un filigran de texte, voci și atitudini, copiii au reliefat evenimentele dramatice care au premers și au însoțit Învierea Mântuitorului nostru Iisus Hristos. Fiind de o rară complexitate, surprinzătoare la vârsta fragedă a interpreților, această împletire de melodie, vers și proză a anticipat minunat Săptămâna Sfintelor Pătimiri”, precizează www.reintregirea.ro.

Sursă foto: www.reintregirea.ro

(Redacția)


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

PROPUNERE. Consiliu Comunitar Consultativ în Ungheni

Distribuie Primarul orașului Ungheni, Victor Prodan, a inițiat, în data de 26 martie, un proiect …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.