Târgu Mureș, gazda Conferinței Districtuale Interact Rotary Slider
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 648 Vizualizări

Târgu Mureș, gazda Conferinței Districtuale Interact Rotary

Conferința de primăvară Interact District 2241 (tineri între 12 – 18 ani) s-a desfășurat în acest week-end la Târgu Mureș. Au participat aproape 500 de tineri, reprezentanți ai cluburilor Interact din România și Republica Moldova.

Pe parcursul celor patru zile, organizatorii au pregătit mai multe momente, printre acestea numărându-se training-uri pe diverse teme specifice vârstei, întâlniri cu reprezentanții organizațiilor de seniori Rotary, dar și momente de socializare și petrecere a timpului liber.

”Mihnea Anghel, District Intercat Representative 2021 – 2022, membru al Interact Club Craiova, a condus din poziția de coordonator agenda evenimentului și a asigurat, împreună cu echipa din Board-ul de coordonare, buna desfășurare a celor patru zile pline de evenimente. Interactienii și-au ales și noul District Interact Representative pentru mandatul 2022 – 2023, în persoane lui Bogdan Nistor, reprezentantul Interact Club Cetățuie Cluj Napoca. Interact Club Târgu Mureș are un reprezentant în Board-ul organizației de tineri, în persoana lui Răzvan Ciocan, cu rol de asistent zonal. A fost aleasă și gazda conferinței de toamnă, Timișoara fiind desemnată gazda evenimentului”, au informat organizatorii evenimentului, prin intermediul unui comunicat de presă.

Interact are ca scop promovarea valorilor nonformale în rândul tinerilor cu vârste cuprinse între 12 și 18 ani. Este o organizație non-guvernamentală, non-profit axată pe beneficiile directe și indirecte ale lucrului în echipă. Astăzi, peste 342.000 de tineri, din peste 145 de țări aparțin celor peste 14.991 de cluburi Interact. Cluburile Interact au întâlniri săptămânale în care se discută proiecte și se propun activități. Interact este în strânsă legătură cu Clubul Rotary si Clubul Rotaract, sub a cărui îndrumare se află membri.

”Interactienii își asumă același reper în ceea ce privește scopul în societate și anume „Service above Self”/ „A servi mai presus de sine”. „Interact” înseamnă „International Action”. În acest sens toate activitățile și proiectele desfășurate au ca scop promovarea valorilor de leadership și comunicare în rândul tinerilor, toate dobândite în cadrul unor proiecte cu cauze caritabile. Activitatea interactiană presupune și o serie de activități menite să contribuie la dezvoltarea personală și profesională a membrilor săi, astfel încât aportul acestora în comunitățile din care fac parte să fie unul semnificativ. Leadership-ul este unul din elementele cheie al dezvoltarii, iar cu ajutorul clubului Rotary, tinerii interactieni își pot dezvolta și îmbunătăți această abilitate. În acest sens, membrii Interact pot lua parte la diferite activități precum RYLA (Rotary Youth Leadership Awards), Youth Exchange, forumuri și traininguri vocaționale”, se mai precizează în comunicat.

Conferința Districtuală Interact de la Târgu Mureș a fost organizată cu sprijinul logistic al Rotary Club Târgu Mureș Maris.  

(Redacția)

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE