Home / Sport / Sirius încheie sezonul cu succes

Sirius încheie sezonul cu succes

Distribuie

Echipa feminină de baschet BC Sirius Mureșul Târgu Mureș a învins în a doua partidă pentru locurile 5-6 în Liga Națională, 81-63 pe teren propriu cu CSM Alexandria și a încheiat astfel pe un onorabil loc 5 sezonul. Formația mureșeană obținuse victoria la limită în primul joc disputat pe terenul teleormănencelor, scor 63-61, și pentru a evita încă o deplasare până la Dunăre trebuia să se impună în jocul de joi seara. Cu toate acestea, partida a început cât se poate de rău pentru mureșence. Au fost nevoie de nu mai puțin de 6 minute pentru a trimite pentru prima dată mingea în coș. Tabela indica în acel moment un dezolant 0-14 și până la prima pauză mureșencele au reușit să recupereze un singur punct. Scorul sfertului a fost 12-25 și se anunța un joc dificil pentru gazde. Nu a fost însă așa. Sirius a reușit să egaleze la 31 exact la intrarea în a doua jumătate a sfertului secund. Din cel moment mureșencele au preluat conducerea, s-au distanțat până la pauza mare la 9 puncte și nu au mai cedat până la final.

Revenire la timp, victorie fără emoții

După un start în care a rămas în block-starturi mai bine o jumătate din primul sfert, echipa antrenorului Carmin Artemie Popa a întors rapid rezultatul și a câștigat următoarele trei sferturi cu 33-11, 20-18 și 16-9. Oaspetele au fost superioare doar la precizia aruncărilor de la distanță, cu 10 din 27, față de 5 din 18 a mureșencelor, dar după ce Sirius a preluat inițiativa nu au reușit să se apropie la mai puțin de 10 puncte. Un loc 5 onorabil totuși la revenirea în elita baschetului feminin românesc, deși la un moment dat echipa părea capabilă chiar de un loc în semifinale.

În acest ultim joc al ediției au intrat pe parchet toate cele 12 jucătoare înscrise pe foaia de joc, iar marctoarele au fost: Alexis Monique Cortez 25 puncte (3×3), Ruth Helena Sherrill 23, Veronika Liubinets 16, Rebecca Raluca Lipovan 5 (1×3), Ruxandra Chiș 5 (1×3), Czimbalmos Timea 3, Solyom Sara și Oana Moga câte 2. Au mai jucat Andreea Feiseș, Cristina Badi, Sorana Anca și Viana Mircea. Ultimele partide ale ediției se mai dispută doar în lupta pentru podium. Eliminată surprinzător în semifinale de către FCC Baschet UAV Arad, a doua clasată la finalul sezonului regulat CSM Satu Mare a câștigat primul joc și are prima șansă în lupta pentru bronz cu Phoenix Constanța. Pentru titlul de campioană ACS Sepsi Sic Sfântu Gheorghe are 2-0 (76-61 și 84-68) în confruntarea cu arădencele și mai are nevoie de o victorie pentru un nou titlu (se joacă supă sistemul 3 victorii din maximum 5 partide). Următoarele două jocuri se vor disputa la Arad în 26 și, eventual 27 aprilie, iar jocul decisiv ar urma să aibă loc în 30 aprilie, pe terenul covăsnencelor.


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

Sportivii de la CSS Târgu Mureș, pe podium la lupte libere

Distribuie În cadrul Campionatului Național Școlar – Reșița 2024, sportivii din cadrul CSS Târgu Mureș …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.