Home / Cultură / PREMIERĂ. Evanghelizare în limba rromani organizată de grupul ”Speranța pentru Gabori”

PREMIERĂ. Evanghelizare în limba rromani organizată de grupul ”Speranța pentru Gabori”

Distribuie

”Speranța pentru Gabori”, grup de gabori creștini adventiști de Ziua a Șaptea organizează, în perioada 29 aprilie – 8 mai 2022, împreună cu Biserica Adventistă de Ziua a Șaptea din România, prin Departamentul grupuri etnice, în premieră, o evanghelizare în limba rromani, cu subtitrare în limba română, care va fi transmisă online pe Facebook și la postul de televiziune Speranta TV.

Detalii despre această acțiune au fost furnizate cotidianului Zi de Zi de mureșeanul Ambruș Burcea, unul dintre organizatori și reprezentant al grupului ”Speranța pentru Gabori”:

”Speranța pentru Gabori” este un grup de Gabori, Creștini Adventiști de Ziua a Șaptea, care s-a format cu doi ani în urmă în perioada pandemiei.

În perioada pandemiei comunitatea de gabori a fost grav afectată, și în timp ce multe persoane erau internate în spital, un grup de 12 persoane s-au hotărât să transmită live pe Facebook mesaje spirituale pentru a-i încuraja pe cei care erau internați.

Un tânăr de etnie rromă, Iancu Gabor, care a studiat jurnalismul, i-a adunat pe acești oameni și a făcut un grup organizat (”Speranța pentru Gabori”) care se adunau în fiecare seară pentru a studia Biblia și a se ruga pentru cei bolnavi. Într-un timp foarte scurt grupul a crescut și a devenit o mică comunitate de credincioși, formată din gabori din toata țara și nu numai, care se întâlnesc în spațiul online pe Zoom.

De atunci au trecut doi ani de zile dar credincioșii continuă să se întâlnească seară de seară pentru studiu și rugăciune.

Acești doi ani au fost o ocazie de reflecție pentru mulți credincioși din comunitatea de gabori care a adus o schimbare radicala în viața multora dintre ei, personal, social și spiritual.

Pandemia negreșit a adus multă durere și suferință, dar în acelaș timp a fost o ocazie de “trezire”, prin care oamenii au putut să se apropie mai mult unii de alții și fată de Dumnezeu.

Nicolae Iorga spunea: În viață risipim ani, iar la moarte cerșim clipe… această maximă surprinde experiența multora dintre noi care am trecut prin aceasta boală…

Cei care cred în Dumnezeu, în învierea morților și în făgăduința Lui Dumnezeu lăsată în Sfânta Scriptură că a pregătit un Cer nou și un Pământ, unde nu va mai fi durere nici plânset și oamenii vor trăi veșnic, în urma acestei experiențe cred că fiecare și-a pus întrebarea: oare sunt pregătit să mă întâlnesc cu Dumnezeu, voi fi și eu printre cei care vor fi mântuiți?

În perioada 29 aprilie – 8 mai 2022, ”Speranta pentru Gabori” împreună cu Biserica Adventistă de Ziua a Șaptea din România, prin Departamentul grupuri etnice, organizează în premieră o evanghelizare în limba rromani dialectul gaborilor, cu subtitrare în limba româna, transmisă online pe Facebook și la Speranâa TV.

Tema principală a evanghelizării este despre mântuire, iar aceste zece ocazii vor fi prezentate de către cinci gabori, slujbași în Biserica Adventistă și moderată de către un gabor jurnalist.

Şi am văzut un alt înger, care zbura prin mijlocul cerului cu o Evanghelie veşnică, pentru ca s-o vestească locuitorilor Pământului, oricărui neam, oricărei seminţii, oricărei limbi şi oricărui norod” (Apocalipsa 14:6).”    

(Redacția)


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

Dotări noi pentru școala din Acățari

Distribuie Conducerea Primăriei Comunei Acățari a atribuit, în data de 18 martie 2024, societății Dac …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.