PROIECT. Trenuri de mare viteză, prin Târgu Mureș! Administratie
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 3380 Vizualizări

PROIECT. Trenuri de mare viteză, prin Târgu Mureș!

Reprezentanții Ministerului Transporturilor și Infrastructurii au publicat în dezbatere publică, pe site-ul propriu, un studiu de fezabilitate care vizează construcția primei căi ferate de mare viteză din România, al cărui cost este estimat la valoarea de 142 de milioane de euro, plus TVA.

Potrivit documentului, publicat pe pagina web www.mt.gov.ro, proiectul vizează construirea unei linii de mare viteză Constanța – București – Budapesta, iar termenul limită pentru finalizarea raportului preliminar în ceea ce privește oportunitatea construcției liniei este anul 2023.

Totodată, autoritățile de la București iau în calcul și realizarea unui aliniament sustenabil din punct de vedere economico-social pentru realizarea unei căi ferate de mare viteză pe următorul traseu: București – Pitești – Curtea de Argeș – Sibiu – Mediaș – (Târgu Mureș) – Cluj Napoca – Zalău – Oradea – Episcopia Bihor.

Conform sursei citate, costul estimat al investiției, care va presupune o lungime totală de cale ferată de mare viteză de 590 de kilometri, este de 17 miliarde de euro.

(Redacția / Foto: https://ro.depositphotos.com/home.html )

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE