Home / Cultură / Castrul roman de la Călugăreni, primește finanțare de cercetare arheologică

Castrul roman de la Călugăreni, primește finanțare de cercetare arheologică

Distribuie

Ministerul Culturii a publicat lista proiectelor câștigătoare în cadrul Programului Național de finanțare a cercetării arheologice sistematice, selectate din Planul anual al cercetărilor arheologice sistematice din România, propus de către Comisia Națională de Arheologie (CNA) și aprobat prin ordin al ministrului culturii.

Pe lista proiectelor câștigătoare, se află proiectul Muzeului Județean Mureș ce privește situl arheologic „Castrul roman, termae și vicusul militar” din localitatea Călugăreni județul Mureș. Suma acordată de Ministerul Culturii este de 25.000 de lei. Punctajul final al proiectului se ridică la  75.438 de lei.

Castrul roman de la Călugăreni, este înscris pe lista monumentelor istorice din județul Mureș elaborată de Ministerul Culturii și Patrimoniului Național din România în anul 2010.

Potrivit sursei citate programul are următoarele obiective: cercetarea interdisciplinară; protejarea patrimoniului arheologic prin cercetarea arheologică sistematică și conservarea primară a siturilor de pe teritoriul României și a siturilor din zonele de interes arheologic prioritar; promovarea folosirii metodelor arheologice în cadrul cercetării și protejării vestigiilor arheologice; promovarea și punerea în valoare a siturilor arheologice unde se execută cercetări arheologice sistematice; îmbogățirea colecțiilor publice ale muzeelor cu bunuri culturale descoperite în cadrul cercetărilor arheologice sistematice; popularizarea, vizibilitatea și promovarea rezultatelor cercetărilor arheologice sistematice.

Programul este gestionat de Ministerul Culturii și funcționează pe baza unor Ordine de ministru anuale.

Mălina Moraru

Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

Showroom nou de materiale de construcții, la Târgu Mureș

Distribuie Aleșii locali ai municipiului Târgu Mureș vor decide, într-o ședință viitoare de lucru, cu …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.