Castrul roman de la Călugăreni, primește finanțare de cercetare arheologică Cultură
  • Malina Moraru
  • 0 comentarii
  • 315 Vizualizări

Castrul roman de la Călugăreni, primește finanțare de cercetare arheologică

Ministerul Culturii a publicat lista proiectelor câștigătoare în cadrul Programului Național de finanțare a cercetării arheologice sistematice, selectate din Planul anual al cercetărilor arheologice sistematice din România, propus de către Comisia Națională de Arheologie (CNA) și aprobat prin ordin al ministrului culturii.

Pe lista proiectelor câștigătoare, se află proiectul Muzeului Județean Mureș ce privește situl arheologic „Castrul roman, termae și vicusul militar” din localitatea Călugăreni județul Mureș. Suma acordată de Ministerul Culturii este de 25.000 de lei. Punctajul final al proiectului se ridică la  75.438 de lei.

Castrul roman de la Călugăreni, este înscris pe lista monumentelor istorice din județul Mureș elaborată de Ministerul Culturii și Patrimoniului Național din România în anul 2010.

Potrivit sursei citate programul are următoarele obiective: cercetarea interdisciplinară; protejarea patrimoniului arheologic prin cercetarea arheologică sistematică și conservarea primară a siturilor de pe teritoriul României și a siturilor din zonele de interes arheologic prioritar; promovarea folosirii metodelor arheologice în cadrul cercetării și protejării vestigiilor arheologice; promovarea și punerea în valoare a siturilor arheologice unde se execută cercetări arheologice sistematice; îmbogățirea colecțiilor publice ale muzeelor cu bunuri culturale descoperite în cadrul cercetărilor arheologice sistematice; popularizarea, vizibilitatea și promovarea rezultatelor cercetărilor arheologice sistematice.

Programul este gestionat de Ministerul Culturii și funcționează pe baza unor Ordine de ministru anuale.

Mălina Moraru

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Citește și:

Recomandari

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 
 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE