ÎPS Irineu, în a doua zi de Paști la Târgu Mureș Religie
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 410 Vizualizări

ÎPS Irineu, în a doua zi de Paști la Târgu Mureș

Înaltpreasfințitul Părinte Irineu, Arhiepiscop al Alba Iuliei, a fost prezent luni, 25 aprilie 2022, în a doua zi a Praznicului Sfintelor Paști,  în municipiul Târgu-Mureș, la biserica „Învierea Domnului” din cartierul  Tudor,  informează Arhiepiscopia Alba Iulia prin intermediul www.reintregirea.ro. Înconjurat de un sobor de clerici, ÎPS Irineu a oficiat Dumnezeiasca Liturghie a Sfântului Ioan Gură de Aur și a rostit cuvântul de învățătură

„Noi, creștinii, așteptăm ziua cea mare și solemnă când va suna glasul trâmbiței și mormintele noastre se vor deschide. Atunci toți ne vom scula și, ca o imensă tabără, Îl vom întâmpina pe Hristos, Biruitorul morții, Care va veni de la Răsărit ca să judece omenirea. Auzind aceasta, ne bucurăm, știind că pelerinajul nostru prin acest timp istoric și prin această vale a plângerii este drum spre înviere. De aceea, astăzi, când prăznuim omorârea morții noastre, simțim nevoia să strigăm cu Sfântul Ioan Gură de Aur: « Înviat-a Hristos și viața stăpânește. Înviat-a Hristos și nici un mort nu mai este în groapă»”, a precizat Înaltpreasfințitul Părinte Irineu.

Biserica „Învierea Domnului” din cartierul  Tudor  este păstorită de către părintele Ioan Pintilie, preot al parohiei Târgu-Mureș – „Sfinții Români”, părintele Ciprian Citirigă, păstor al parohiei Târgu-Mureș VII, sector 2, și părintele Iuliu Oprea, preot al parohiei Târgu-Mureș VII.

Sursă foto: www.reintregirea.ro

(Redacția)

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE