Prima Împărtășanie pentru copiii de etnie romă din Parohia Greco-Catolică Târnăveni IV Religie
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 279 Vizualizări

Prima Împărtășanie pentru copiii de etnie romă din Parohia Greco-Catolică Târnăveni IV

În Duminica Învierii Domnului, Preasfinția Sa Cristian Crișan, Episcop Auxiliar al Arhieparhiei de Alba Iulia și Făgăraș, s-a aflat în mijlocul credincioșilor Parohiei Târnăveni IV cu hramul „Adormirea Maicii Domnului” din Protopopiatul Târnăveni, informează www.bisericaromanaunita.ro.

Cu binecuvântarea Preafericitului Părinte Cardinal Lucian Mureșan, Episcopul Cristian, a oficiat Sfânta Liturghie, la care au concelebrat părintele Barbu Stelian, Protopop de Târnăveni și părintele paroh Puia Emil. Cu acest prilej, a fost citită Scrisoarea Pastorală la Sărbătoarea Învierii Domnului a Întâistătătorul Bisericii Greco-Catolice din România. Prezența PS Cristian Crișan a marcat prima Împărtășanie Solemnă pentru treizeci de copii de etnie romă din Parohia Greco – Catolică Târnăveni IV.

„Învăluiți de lumina și căldura credinței, treizeci de copii l-au întâlnit pe Mântuitorul Înviat în Taina Sfintei Euharistii cu ocazia Primei Împărtășanii Solemne, la sfârșitul unui parcurs catehetic-formativ, după ce au fost spovediți pentru prima oară. În cuvântul de învățătură, Episcopul auxiliar, a subliniat bucuria comuniunii în rugăciune, importanța frecventării Sfintelor Taine și a primirii luminii pe care Isus Cristos prin Învierea Sa le oferă tuturor. La sfârșitul celebrării părintele Puia Emil a mulțumit tuturor pentru prezența și comuniunea în rugăciune, amintind importanța vizitei Episcopului în parohie și bucuria comunității. În încheierea vizitei pastorale, Preasfințitul Cristian și credincioșii parohiei s-au bucurat de un moment de împărtășire și comuniune, a precizat pr. protopop Stelian Barbu.

Sursă foto: www.bisericaromanaunita.ro

(Redacția)

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE