Românii lasă peste un miliard de euro la cazinouri Business
  • I.T
  • 0 comentarii
  • 188 Vizualizări

Românii lasă peste un miliard de euro la cazinouri

Industria de gambling și a jocurilor de cazinou este una dintre cele mai mari industrii din România. Totodată, în ultimii, a fost cea mai înfloritoare industrie din țară.

Gamblingul și cazinourile fac parte din industria mai mare a divertismentului, o industrie care mereu a prosperat și a avut priză la public. Nu e de mirare faptul că românii le-au adoptat rapid. Cazinourile clasice au avut mereu succes, lucru care a făcut ca popularitatea jocurilor să crească și mai repede după Revoluție. După 1996, s-a dezvoltat și industria cazinourilor online, iar numărul românilor ce accesează platformele digitale cu jocuri a crescut de la un an la altul. Se știe că România are una dintre cele mai mari viteze de internet din lume, iar 2 din 3 case au acces la internet.

Conform unui studiu realizat de institutul de statistică, românii lasă anual peste un miliard de euro în cazinouri și la casele de pariuri. Cei mai mulți bani merg către Loteria Română, apoi spre casele de pariuri și cazinourile online.

Inevitabil, liderul pieţei este Loteria Română, compania de stat controlată de Ministerul Finanţelor. În anii trecuți, Loteria raporta cifre de afaceri de aproximativ 900 de milioane de lei cu un profit net de 70 de milioane de lei şi un număr de aproximativ 2.500 de salariaţi.

Avansul tehnologic, dar și creșterea economiei din România a dus la dezvoltarea industriei de gambling. Cum era de așteptat, jocurile online s-au bucurat de un real succes precum jocurile tradiționale din cazinourile stradale. Românii nu au abandonat sălile de pariuri sau cazinourile clasice, dar au adoptat destul de repede și platformele digitale, conștientizând care sunt avantajele unor pariuri online sau jocuri de cazinou online.

Impactul acestora asupra economiei a putut fi observat cel mai bine în ultimii ani, după ce statul român a introdus noi reglementări pentru domeniul de gambling. Începând cu 2013, autoritățile au fondat Oficiul Național pentru Jocuri de Noroc, iar din 2015 au adoptat un pachet de legi ce au dus la reglementarea cazinourilor online.

Odată cu creșterea, dezvoltarea și evoluția gamblingului în România, au fost dezvoltate și alte domenii conexe, cum ar fi producția de jocuri de cazinou. Sunt nenumărați producători de aparate tip slot în România, acestea fiind și cele mai accesibile jocuri din cadrul cazinourilor stradale și online. Sloturile, recunoscute în România și sub denumirea de ”păcănele”, asigură o mare parte din veniturile cazinourilor. În acest context, administratorii de platforme digitale de gambling comandă noi jocuri către realizatorii de sloturi.

Aceste companii dispun de o licență de la Oficiul Național pentru Jocuri de Noroc și sunt cunoscuți pentru corectitudine.

Printre cei mai mari producători de jocuri mecanice de tip slot și sloturi video îi regăsim pe Slots Games Electronics și Digital Electronic. Principala lor activitate constă în designul de produse, programe de joc și producția aparatelor. Oferă și asistență technică, piese de schimb și lucrează în permanență la îmbunătățirea programelor de joc.

Odată cu dezvoltarea internetului și a industriei cazinourilor online, pe piața din România au apărut tot mai mulți producători de jocuri de tip slots. Acum, tot mai mulți jucători aleg să-și încerce norocul la sloturile online. Au la dispoziție jocuri de la zeci de dezvoltatori de software. Printre cei mai renumiți producători de sloturi online îi regăsim: Playtech, Microgaming, NetEnt, EGT și mulți alții.

Industria de gambling este într-o creștere continuă, lucru alimentat și de faptul că există o cerere crescută pentru jocurile disponibile într-o varietate de forme și pe platforme și mai numeroase. Poate că e greu de crezut, dar milioane de persoane din întreaga lume s-au abonat la astfel de site-uri, de cazinouri online, astfel că de aici derivă și cererea pentru diversitate.

Fără îndoială, industria de gambling și cazinouri va crește și mai mult și se va dezvolta într-un ritm accelerat.

Comoditatea va juca un rol mai important pe toate piețele cazinourilor. În timp ce cazinourile clasice s-au extins și au devenit mai accesibile, ele nu sunt întotdeauna la îndemâna tuturor. Pe măsură ce opțiunile de jocuri mai convenabile devin din ce în ce mai disponibile și mai bune în ceea ce privește experiența, cazinourile clasice vor trebui să descopere cum să se adapteze pentru a limita pierderea potențială.

În același timp, cazinourile online câștigă tot mai mult teren și asta datorită comodității, dar și diversității. Jucătorii vor dori experiențe de cazinou clasic, dar accesibile din confortul de acasă. La nivel de business, va fi mereu o provocare pentru administratorii cazinourilor online.

Schimbările în modul în care oamenii aleg să joace nu sunt noi, iar sectorul cazinourilor și-a dovedit capacitatea de a fi rezistent și de a se reinventa, adaptându-se la condițiile economice și schimbând preferințele consumatorilor. Nu este încă clar câți clienți își vor schimba permanent obiceiurile de jocuri de noroc și s-au convertit la platforme digitale.

Operatorii vor trebui să continue să-și adapteze modelele de operare în consecință la schimbările generaționale și să-și pună la punct strategiile de viitor. Operatorii ar trebui să se concentreze pe repoziționare prin:

  • încorporarea produselor de jocuri diversificate în ofertele lor, cum ar fi sporturi, pariuri sportive și jocuri de cazinou online (acolo unde este legal);
  • creșterea implicării tehnologice și a rețelelor sociale pentru a atrage un public mai larg și schimbarea preferințelor consumatorilor;
  • revigorarea programelor de loialitate; și creșterea „Return To Player” în raport cu sloturile pentru a atrage noi jucători.

Guvernul și autoritățile de reglementare vor fi supuse unei presiuni crescute pe măsură ce licențiații își ajustează modelele de business. Operatorii vor trebui să continue să lucreze îndeaproape cu consilieri juridici și alți consilieri strategici pentru a ajuta la navigarea în rețeaua complexă a reglementărilor cazinourilor.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE