100 de mureșeni în Tabăra de primăvară de la Găbud Slider
  • Amalia Vasilescu
  • 0 comentarii
  • 575 Vizualizări

100 de mureșeni în Tabăra de primăvară de la Găbud

Arhiepiscopia Alba Iuliei și Mănăstirea Oașa organizează Tabăra de primăvară pentru tineret de la Schitul Găbud al Mănăstirii Oașa. Tabăra are tema „Știință și Tehnologie”, și se desfășoară între 27 aprilie și 1 mai 2022, la Schitul „Sf. Ioan Evanghelistul” din Găbud, județul Alba.

100 de tineri mureșeni s-au înscris. Participanții au ocazia să se integreze în rânduiala vieții mănăstirești de obște, prin participarea zilnică la programul liturgic și la activitățile gospodărești.

„Vă invităm să descoperiți și să vă bucurați din plin de liniștea schitului și totodată să cugetați la provocările aduse de tehnologie în viața creștinului, alături de invitați și de tineri din toată țara, dornici să se întărească în credință, în tumultul provocărilor lumii de azi”, transmit organizatorii.

Tabăra este gratuită și se adresează tinerilor cu vârste între 18 și 35 de ani. Cazarea și masa sunt asigurate de către organizatori, scopul lor este să îi ajute pe frații lor mai mici să crească frumos și să le împărtășească bucuria de a fi creștin, membru al bisericii ortodoxe.

 Taberele de la Mănăstirea Oașa sunt renumite printre tinerii ortodocși, nu numai din țară, ci din toată lumea. Cinci mii de tineri sunt primiți anual la mănăstire, iar starețul spune că secretul este dragostea.

„Cred că secretul nostru este dragostea. La dragoste se rezumă toate strategiile noastre, la faptul că-i iubim pe acești tineri. Chiar îi iubim cu adevărat. Şi nu este putere mai mare decât dragostea”, spune Arhim. Iustin Miron într-un interviu pentru Familia Ortodoxă, citat de Zi de zi.

Cine sunt invitații Taberei?

O serie de invitați de seamă vor lua cuvântul în cadrul conferințelor.

Conferențiar universitar la Facultatea de Teologie Ortodoxă, Universitatea din București și autor a numeroase cărți, Adrian Lemeni este alături de tineri în cadrul taberei de primăvară.

Om de teatru dincolo de diplome, lui Silviu Man îi este cunoscută scena exprimării libere, neîngrădite și eliberatoare. Așa cum se prezintă el însuși, reușitele academice îl recomandă ca fiind licențiat în Drept (Universitatea din București), cu un master în Antropologie, însă el activează ca actor independent de teatru & performance non-verbal la Compania9 din București. Este interesat de filosofia tehnologiei, ecologie media, antropologie corporală, agricultură sustenabilă și „alte tărâmuri”.

Istoric, redactor-șef la „Convorbiri literare” și nu numai, Mircea Platon va lua cuvântul într-una dintre conferințele taberei, fiind alături de participanți în dezbaterea temei tehnologiei.

Un alt invitat este dr. Ștefan Trăușan-Matu, profesor titular si consilier doctor la Departamentul de Informatică a Universității Politehnică din București (UPB), cercetător principal la Institutul de Inteligență Artificială al Academiei Române (RACAI). Este șeful Laboratorului de Construcție K-Teams Colaborative Knowledge din UPB, a fost director adjunct al RACAI și a condus Laboratorul de Inteligență Artificială al Institutului Național de Cercetare Informatică din România. A fost director de proiecte de cercetare pentru partea română în proiecte de cercetare internaționale finanțate de Uniunea Europeană.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE