INTERVIU. Proiecte importante în comuna Șincai Interviu
  • Alexandra Haja
  • 0 comentarii
  • 216 Vizualizări

INTERVIU. Proiecte importante în comuna Șincai

Primarul comunei Șincai, Vasile Pop, a oferit un interviu cotidianului Zi de Zi în care a prezentat detalii despre bugetul unității administrativ-teritoriale pentru anul 2022, principalele investiții preconizate în anul 2022, dar și noile proiecte în curs de demarare. Totodată, Vasile Pop a informat care a fost gradul de colectare a taxelor și impozitelor pe anul 2021.

Reporter: Vă rog să prezentați principalele coordonate ale bugetului unității administrativ-teritoriale pe anul 2022: venituri și cheltuieli, sectiunea de dezvoltare și sectiunea de funcționare.

Vasile Pop: Principalele coordonate ale bugetului de venituri, cheltuieli al Comunei Șincai pentru anul 2022 sunt: total venituri în valoare totală de 14.056.000 de lei din care 3.494.000 de lei pentru secțiunea funcționare și 10.562.000 de lei pentru secțiunea de dezvoltare; total cheltuieli în valoare totală de 15.977.000 de lei din care 3.494.000 de lei pentru secțiunea funcționare și 12.483.000 de lei pentru secțiunea de dezvoltare.

Rep.: Ce sumă ați alocat pentru investiții în anul 2022 și care sunt principalele investiții preconizate a se desfășura în acest an?

V.P.: Suma alocată pentru investiții pentru anul 2022 este în valoare totală de 12.483.000 de lei, iar principalele proiecte de investiții în derulare la nivelul comunei Șincai sunt: ,,Modernizare drumuri comunale în comuna Șincai, județul Mureș”, ,,Reabilitare, extindere dotare școală gimnazială în localitatea Șincai, comuna Șincai, județul Mureș”, ,,Reabilitarea, modernizarea, dotarea extinderea așezământului cultural din localitatea Șincai, comuna Șincai și Reabilitarea, modernizarea, dotarea extinderea așezământului cultural din localitatea Șincai-Fânațe din comuna Șincai”, ,, Reabilitare și dotare dispensar uman în localitatea Șincai, comuna Șincai, județul Mureș “, ,,Dotarea Serviciului Public de Gospodărire Comunală în comuna Șincai județul Mureș”, ,,Modernizarea sistemului de iluminat public în comuna Șincai”, ,,Construire capelă în localitatea Șincai, comuna Șincai, județul Mureș” și ,,Reabilitare clădire Primăria Șincai”.

Rep.: Care este din punctul dumneavoastră de vedere despre principala provocare administrativă a acestui an?

V.P.: Pricipala provocare administrativă din acest an pentru autoritățile executive ale comunei Șincai este ducerea la finalizare a proiectelor de investiție aflate în derulare.

Rep.: Ce prevede bugetul pe anul 2022 vis a vis de școli și educație?

V.P.: Prevederile bugetare pentru anul 2022 în ceea ce privește capitolul învățământ sunt următoarele: pentru secțiunea de funcționare suma de 342.000 de lei și pentru secțiunea de dezvoltare suma de 2.107.000 de lei.

Rep.: Există vreun excedent bugetar din anii anteriori? În caz afirmativ, vă rog să precizați destinația acestuia.

V.P.: Referitor la excedentul bugetar rezultat din ani anteriori acesta este de 1.996.000 de lei, iar suma respectivă are ca destinație în bugetul 2022 finanțarea secțiuni dezvoltare pentru susținerea cheltuielilor neeligibile în cadrul proiectelor de investiție aflate în derulare la nivelul UAT Comuna Șincai.

Rep.: Ce proiecte noi intenționați să demarați în acest an la nivelul unității administrativ-teritoriale?

V.P.: Cu privire la proiectele noi de investiții pe care dorim să le demarăm în acest an, dorim să implementăm un proiect de investiții privind costruirea unui sistem de canalizare în localitatea Șincai și de asemenea mai dorim demararea unui proiect de reabilitare prin asfaltare a drumurilor de interes local de pe raza comunei Șincai.

Rep.: Care a fost gradul de colectare a taxelor și impozitelor pe anul 2021 și care este obiectivul stabilit pentru acest an? Cum stimulați agenții economici și cetățenii să își achite obligațiile fiscale?

V.P.: Gradul de colectare a taxelor și impozitelor locale pe anul 2021 a fost de 69,14%, iar obiectivul pentru anul 2022 este de a crește gradul de colectare a taxelor și impozitelor locale și de a ajunge la un grad de colectare de peste 80%. Pentru stimularea contribuabililor să își achite impozitele și taxele locale, se acordă o bonificație de 10% pentru achitarea impozitelor și taxelor locale până în data de 31 martie.

A consemnat Alexandra HAJA

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE