Informare despre autorizațiile de mediu Administrație
  • Malina Moraru
  • 0 comentarii
  • 151 Vizualizări

Informare despre autorizațiile de mediu

Agenția pentru Protecția Mediului Mureș, informează, prin intermediul unui comunicat de presă toți titularii de autorizații de mediu/autorizații integrate de mediu, despre apariția Legii nr. 219/2019 pentru modificarea şi completarea art. 16 din OUG nr. 195/2005 privind protecţia mediului, publicată în Monitorul Oficial al României nr. 925/15.11.2019. 

„Potrivit art. II – (2) Valabilitatea autorizațiilor de mediu și a autorizațiilor integrate de mediu care sunt emise la data intrării în vigoare a prezentei legi se poate modifica la cererea titularilor, în sensul menținerii valabilității acestor acte de reglementare pe toată perioada în care titularul obține viza anuală”, se menționează în comunicat. 

Conform sursei citate, pentru toate solicitările privind modificarea valabilităţii autorizației de mediu / autorizației integrate de mediu, ACPM va revizui actul de reglementare emis şi va percepe tariful aferent etapei de revizuire conform prevederilor Ordinului nr. 1108/2007 privind aprobarea Nomenclatorului lucrărilor şi serviciilor care se prestează de către autorităţile publice pentru protecţia mediului în regim de tarifare şi cuantumul tarifelor aferente acestora, cu modificările şi completările ulterioare (250 lei pentru autorizaţiile de mediu şi 2500 lei în cazul autorizaţiilor integrate de mediu).

„Precizăm că în cazul în care titularii nu solicită modificarea valabilităţii autorizațiilor de mediu și a autorizațiilor integrate de mediu, conform art. II – (3) din lege, sunt obligaţi să solicite emiterea unui nou act de reglementare cu cel puţin 6 luni înainte de expirarea valabilității actului de reglementare pe care îl deţin”, au mai transmis reprezentanții Agenției pentru Protecția Mediului Mureș. 

Foto: ro.depositphotos.com

Mălina MORARU 

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE