Home / Eveniment / Prima ediție a Festivalului „Laleaua Pestriță de Grindeni”, de 1 mai

Prima ediție a Festivalului „Laleaua Pestriță de Grindeni”, de 1 mai

Distribuie

Prima ediție a Festivalul „Laleaua Pestriță de Grindeni” organizată „Tradiții Păstrate” (Sorin și Eny Chiorean) în colaborare cu Primăria Comunei Chetani și Gal Poarta Apusenilor, va avea loc duminică, 1 mai începând cu ora 9:00. Intrarea este liberă, iar deschiderea festivalului va începe cu o vizită turistică în satul Grindeni, comuna Chețani. Organizatorii vor pune la dispoziție transport cu plecare din Turda pentru cei care doresc să participe și nu au posibilitatea să ajungă singuri.

Echipa Bibliotecii Municipale „Teodor Murășanu” Turda, oaspete de seamă al festivalului, va organiza ateliere de creație pentru cei mici, alături de multe activități din diverse arii de interes cum ar fi: pictură pe față, tobogan gonflabil, baloane, jocuri și activități distractive, karaoke, concursuri cu premii.

Printre invitați se mai numără  Tabăra „Degețica” Turda, Party Degețica și Scamă Vrajitorul, Asociația „Activ Pentru Tine”, Cafeneaua D’Acasa,Centrul Gastronomic Turda, Ansamblu „Flori Muresene” Chețani , Ansamblul Folcloric „Datina Turdeană”, Ansamblu Folcloric „Ariesana Fiii Moților”, Ansamblul „Plaiuri Ludușene”, Ansamblul Folcloric „Bujori Zaului”, Ansamblu Folcloric „Rugyek”, Clubul de Dans Sportiv Potaissa Turda, Grupul „Tradiții Turdene”, Ovidiu Todea , colectionar de obiecte arhaice, pictorul Cornel Vana, Asociația „Creatorii De Frumos” și Mocan Adrian cu o expoziție de pictură. 

De asemenea, vor fi prezenți cântăreți de muzică populară ce vor încânta auzul participanților. Producătorii locali vor fi de asemenea prezenți cu cele mai bune cu produse tradiționale, pentru a completa atmosfera festivalului cu gusturi și miresme culinare. 

„În cadrul evenimentului pentru cei mici se organizează ateliere de creație coordonate de Dana Deac și Cami Puiac. Bucătarii noștri Marta Pozsonyi , Attila Mate, Estera Turdean, Lina Caluser, Lucza Dora ne vor pregăti mâncăruri tradiționale la ceaun și multe altele. Vă așteptăm cu drag! Pentru informații puteți apela numărul de telefon 0747323475”, transmis organizatorii festivalului.

Mălina MORARU


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

Încă o balastieră în județul Mureș

Distribuie Comisia de Analiză Tehnică din cadrul Agenției pentru Protecția Mediului Mureș a decis, recent, …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.