B-unicii s-au întrecut în fermoare și distracție Slider
  • Amalia Vasilescu
  • 0 comentarii
  • 195 Vizualizări

B-unicii s-au întrecut în fermoare și distracție

B-unicii înseamnă bomboane ascunse în buzunar. Înseamnă căldură. Dragoste. Iar la Căminul pentru persoane vârstnice din Târgu Mureș înseamnă și multă distracție, pentru că ei sunt campioni la a sărbători cele mai amuzante și ciudate Zile Internaționale din lume.În ziua de 28 aprilie au sărbătorit Ziua Fermoarului, o zi foarte populară la americani.

“Oamenii celebrează în cadrul unor zile speciale nobile aspirații, reputate personalități, profesii, evenimente istorice sau eroi. Dar  nu doar atât; există și sărbători din cele mai amuzante şi ciudate. Iar campionii la acest capitol sunt, cu siguranţă, americanii. Una dintre aceste celebrări  este “Ziua fermoarului” Cu toții îl avem la bluze, la pantaloni, la fuste, la genți sau la orice alt lucru din material care trebuie închis sau deschis cu ușurință. Se spune că atunci când ţi se încredinţează un secret e obligatoriu  să păstrezi secretul, adică să-ți pui fermoar la gură! ” a menționat dr. Anca-Mariela Florea, directorul Căminului pentru vârstnici.

Istoria fermoarului a început în 1851 cu Inventatorul mașinii de cusut, Elias Howe, dar abia la 29 aprilie 1913 la Hoboken, New Jersey, Gideon Sundback primește brevetul pentru “fermoare separabile”.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE