Home / Administratie / Adolescent accidentat grav pe ”zebră”, de o mașină misterioasă, în Miheșu de Câmpie

Adolescent accidentat grav pe ”zebră”, de o mașină misterioasă, în Miheșu de Câmpie

Distribuie

Un grup de cinci locuitori din comuna Miheșu de Câmpie îl acuză pe primarul localității, Emil Casoni, că ar fi fugit după un accident rutier care a avut loc în octombrie 2020. Accidentul a avut loc seara, pe o trecere de pietoni din comună monitorizată de camere de supraveghere gestionate de autoritățile locale, și s-a soldat cu rănirea unui adolescent în vârstă de 14 ani.

Nemulțumiți de modul în care Inspectoratul de Poliție Județean (IPJ) Mureș a realizat investigația, cei cinci cetățeni care susțin că există probe cu ajutorul cărora s-ar fi putut soluționa necunoscutele accidentului, s-au adresat lui Dan Tănasă, deputat AUR de Mureș. Recent, în luna martie 2022, deputatul Dan Tănasă a solicitat ministrului Afacerilor Interne efectuarea unui control pe marginea acestui caz, la IPJ Mureș.

Vineri, 29 aprilie 2022, conducerea IPJ Mureș a anunțat că ”în urma investigațiilor efectuate, nu s-a reușit identificarea autorului.”

Acuzații grave făcute de cinci localnici

Deputatul AUR de Mureș Dan Tănasă a fost sesizat, în acest an, de cinci locuitori din Miheșu de Câmpie care susțin că ”o faptă foarte gravă” s-a petrecut în data de 20 octombrie 2020. Localnicii afirmă că edilul șef al comunei, Emil Casoni, conducea autoturismul Primăriei, o Dacie Duster cu număr de înmatriculare MS 24 XWJ, cu care ar fi comis un accident rutier, pe o trecere de pietoni din comună, pe DJ 151. În urma accidentului, un băiat de 14 ani a suferit o dublă fractură la un membru inferior, fiind preluat de către un echipaj SMURD.

Petenții mai acuză faptul că mama băiatului rănit în accident ar fi fost supusă la presiuni după ce s-a deplasat la sediul Primăriei pentru a solicita înregistrările video din zona în care a avut loc accidentul. Concret, cei cinci petenți acuză că mama băiatului ar fi fost amendată tocmai de fiul primarului, polițist în Zau de Câmpie, pentru… nepurtarea măștii de protecție.

Cei cinci mai susțin și că după accident autoturismul Primăriei comunei Miheșu de Câmpie nu a mai fost văzut timp de aproximativ o săptămână și că acesta ar fi dispărut, pentru reparații, într-un service auto din orașul Sărmașu.

Publicăm, în rândurile de mai jos, petiția cetățenilor (care a fost adresată și Inspectoratului de Poliție Județean Mureș) care au promis că în cazul în care constată că ”se tărăgănează în continuare lucrurile” își rezervă dreptul de a se adresa către mass media.

Control solicitat la IPJ Mureș de Dan Tănasă

În data de 15 martie 2022, deputatul Dan Tănasă a adresat o întrebare pe marginea acestui caz tocmai ministrului Afacerilor Interne, Lucian Nicolae Bode.

Întrebarea parlamentarului AUR, care solicită inclusiv demararea unui control la IPJ Mureș, are următorul conținut:

IPJ Mureș: ”Nu s-a reușit identificarea autorului.”

În data de 18 martie 2022, redacția Zi de Zi a adresat o solicitare către conducerea IPJ Mureș, în conformitate cu prevederile Legii 544/2011 privind accesul la informații publice, despre cazul semnalat de către deputatul Dan Tănasă.

Solicitarea conținea următoarele întrebări:

1) Ce informații publice există despre respectivul accident, din data de 20 octombrie 2020?

2) A fost identificat autorul accidentului?

3) S-a confirmat/informat participarea primarului din Miheșu de Câmpie, Emil Casoni, la producerea accidentului?

4) Ce măsuri s-au stabilit în urma cercetărilor specifice?

Vineri, 29 aprilie 2022, comisarul șef de poliție Constantin Mihalache – șeful IPJ Mureș și comisarul șef de poliție Cristian Conțiu – șeful Serviciului Rutier – Biroul Cercetări Accidente Rutiere cu Victime din cadrul IPJ Mureș au răspuns solicitării Zi de Zi.

Conform documentului, ”în urma investigațiilor efectuate, nu s-a reușit identificarea autorului.”

În același răspuns se mai menționează că ”dosarul a fost înaintat unității de parchet împreună cu propunerea de soluționare a cauzei, având în vedere că nu au fost întrunite elemente constitutive ale infracțiunilor reținute.”

Contactat telefonic vineri, 29 aprilie 2022, pentru a-și expune un punct de vedere referitor la această speță, Emil Casoni, primarul comunei Miheșu de Câmpie, nu a putut fi contactat.

Vom publica punctul de vedere al domniei sale imediat ce acest lucru va fi posibil.

Alex TOTH


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

Centrul comunei Corunca modernizat cu 3,5 milioane de lei, fonduri din bugetul local

Distribuie Zona centrală din Corunca este într-un amplu proces de modernizare. Lucrările sunt finanțate din …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.