Câștigătorii Circuitului European de Teqball Slider
  • Malina Moraru
  • 0 comentarii
  • 166 Vizualizări

Câștigătorii Circuitului European de Teqball

Circuitul European de Teqball s-a desfășurat la Sala Polivalentă din Târgu Mureș în perioada 29 aprilie-1 mai, fiind cel mai important eveniment de Teqball organizat în România, cu premii în bani de până la 30.000 de euro.. După două zile de meciuri intense la categoriile dublu masculin, dublu mixt, luptele pentru marea finală s-au desfășurat duminică, 1 mai. 

Realizarea Circuitului European de Teqball a fost posibilă cu implicarea Federației Internaționale de Teqball, Ministerului Sportului, Comitetului Olimpic și Sportiv Român, Consiliului Județean Mureș, Primăriei Municipiului Târgu Mureș, Jidvei, Romgaz, Maurer Residence Târgu Mureș și Mozzart Bet.

Podiumul European Teqball Tour

Potrivit clasamentelor postate de Federația Română de Teqball pe pagina oficială de Facebook, campionii mondiali la dublu masculin, sârbii Bogdan Marojevic – Nikola Mitro și campionii mondiali la dublu-mixt, maghiarii Csaba Banyik – Zsanett Janicsek au câștigat și această etapă din circuitul continental, dovedind că sunt cele mai bune echipe în momentul de față. În proba de dublu, Marojevic/Mitro s-au impus în finală în fața maghiarilor Forgacs/ Odnoga, 2-0 la seturi. Pe locul al treilea al podiumului s-au clasat maghiarii Katz/Velkey, 2-1 în finala pentru bronz, în fața francezilor Grondin/Rabeux.

Cea mai bună clasare a unei echipe românești a fost a dublului Gyorgydeak/Ilyes, eliminați în sferturile de finală, de medaliații cu bronz.

În proba de dublu-mixt, finala a fost o luptă a celor mai bune dubluri din Ungaria, Banyik/Janicsek și Bako/Vasas. Favoriții s-au impus cu 2-0, primul set fiind cel mai echilibrat, câștigat la limită, 12-11. Medaliile de bronz au intrat în posesia unei alte echipe din Ungaria, Katz/Dezsenyi.

Din România, dublul Szilagyi/Barabasi a obținut cea mai bună clasare, calificarea în primele 16 echipe ale competiției.

Ultima zi de concurs a cuprins și o demonstrație de Para Teqball, la care au participat sportivii Ștefan Dogaru și Keresztes Zsolt.

„Pentru cei care au urmărit pe viu competiția internațională de Teqball, suntem siguri că a fost o experiență deosebită, Sala Sporturilor fiind transformată total. O muncă de 6 zile pentru a crea un spectacol unic, părerile invitaților, sportivi și oficiali, fiind toate la superlativ. Le mulțumim tuturor celor care au făcut posibilă organizarea etapei din European Teqball Tour de la Târgu Mureș”, au transmis organizatorii. 

Cuvântul ministrului sportului

În deschiderea celei de-a doua zile a turneului, Eduard Novak, ministrul sportului, a declarat că Teqball va fi în curând inclus între sporturile olimpice, potrivit Agerpres.

„Este o competiţie de nivel înalt şi, mai mult de atât, e prima dată când particip şi văd ce înseamnă Teqball la acest nivel, jucat de nişte profesionişti. Sincer, mă bucur foarte mult că sportul, în general, la nivel internaţional se schimbă şi Teqball va fi, cred, unul dintre sporturile care va marca această schimbare. Să nu uităm faptul că este unul dintre sporturile care se dezvoltă cel mai bine, în cinci ani au reuşit să înfiinţeze peste 140 de federaţii internaţionale şi, în 2023, va fi parte a Jocurilor Europene, aşa că România ar avea şanse pentru o medalie. Trebuie să acceptăm faptul că sporturile se schimbă şi trebuie să urmăm mentalitatea tinerilor, a noilor generaţii, şi e foarte bine fiindcă este un sport extraordinar de fascinant. Ar putea fi un candidat serios pentru sporturile olimpice (…). Primul semn este faptul că anul viitor, la Jocurile Europene, acest sport va fi parte deja a competiţiei, aşa că eu cred că la Los Angeles sau Australia 2032, Teqball va fi parte a Jocurilor Olimpice”, a declarat Eduard Novak.

Mălina MORARU

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE