ISU Mureș va primi o ambulanță pentru transportul nou-născuților Sanatate
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 350 Vizualizări

ISU Mureș va primi o ambulanță pentru transportul nou-născuților

În cursul acestei săptămâni, la Târgu Mureș va fi livrată o ambulanță destinată transportului nou-născuților aflați în stare critică, ne-a confirmat gen. de brigadă Călin Handrea, inspectorul șef al Inspectoratului pentru Situații de Urgență ISU Horea Mureș.

Ambulanța a fost proiectată și asamblată de echipe din cadrul companiei Deltamed, în cadrul proiectului cu fonduri europene „Viziune 2020”, derulat de IGSU. Prețul de achiziție a fost de 746.855 de lei, fără TVA.

Dotarea și amplasarea echipamentelor au fost proiectate de echipa Deltamed astfel încât să permită echipei medicale să monitorizeze pacientul ca și când acesta ar fi internat într-o secție de terapie intensivă neonatală. Autospeciala include o zonă încălzită cu radiații infraroșii amenajată pentru executarea unor manevre medicale la care ar putea fi nevoită să apeleze echipa înalt specializată ce însoțește transferul nou-născutului”, a declarat Dan Oșan, șeful departamentului de proiectare al companiei Deltamed.

Echipamentele din dotarea Ambulanțelor neonatale includ: Incubator NITE produs de compania Mediprema, Franța; Ventilator Eve Neo achiziționat de la compania Mediprema si produs de compania Fritz Stephan GmbH, Germania; Injectomat Space produs de B.Braun Melsungen AG, Germania; Defribrilator Corpuls3, producător – GS Elektromedizinische Geräte G. Stemple GmbH.

Incubatorul este montat pe targă, iar toată aparatură poate fi alimentată și printr-un sistem autonom, cu baterie, astfel încât echipamentele vitale pentru bebeluș să funcționeze și în intervalul în care acesta este transferat din ambulanță în spital, elicopter etc.

Ambulanțele sunt construite pe o structură Volkswagen Crafter, cu o suspensie pneumatică al cărui modul de control conține un microprocesor cu software instalat, pentru a garanta transportul în deplin confort al nou-născutului.

Ambulanțele livrate sunt de tip C și permit deplasarea unei echipe complexe formate din: medic neonatolog, anestezist reanimator cu pregătire specifică în acordarea asistenţei medicale de urgenţă şi terapia intensivă a nou-născutului aflat în stare critică, asistent medical cu pregătire specifică în îngrijirea nou-născutului și un conducător auto sau ambulanţier care a absolvit un curs de prim ajutor calificat.

Ambulanțe de acest tip vor mai ajunge la unitățile pentru situații de urgență din județele Iași, Prahova, Constanța, Dolj, Cluj, Sibiu, Brașov, Timiș și Bihor. Alte două ambulanțe neonatale vor fi alocate zonei București – Ilfov.

Deltamed a mai furnizat ambulanțe neonatale pentru șapte județe, în cadrul unor proiecte derulate de Ministerul Sănătății. De asemenea, anul trecut, compania a exportat o ambulanță de acest tip în Bulgaria.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE