Home / Stiri / Pompa de căldură, mult mai eficientă decât centrala termică pe gaz

Pompa de căldură, mult mai eficientă decât centrala termică pe gaz

Distribuie

Potrivit informațiilor oferite de către reprezentanții E.ON România, o pompă de căldură poate avea o eficiență energetică de 500% (COP5), adică produce de 5 ori mai multă energie decât consumă și este de 5 ori mai eficientă decât o centrală termică pe gaz, iar radamentul mediu anual este 3,5 (COP).

,,Datorită eficienţei energetice ridicate, a costurilor reduse de funcţionare, durabilității și confortului pe care-l oferă, pompele de căldură se profilează tot mai mult ca o alternativă solidă pe piața soluțiilor de încălzire și răcire pentru acasă. Sunt mai fiabile și mai sigure decât orice sistem de încălzire bazat pe combustie și pot asigura confortul dorit cel puțin 25 de ani. Ele asigură încălzirea pe timpul iernii, chiar și la temperaturi foarte scăzute – unele modele fiind testate la -40⁰C –, răcirea pe timpul verii și apa caldă menajeră pe tot parcursul anului”, au precizat reprezentanții E.ON România.

În oferta companiei E.ON Energie România, pompele de căldură aer-apă pornesc de la aproximativ 40.000 de lei (TVA inclus), iar investiția poate fi recuperată ȋn aproximativ 6 ani, datorită economiei la facturi și duratei de viață prelungite. Compania vine în sprijinul celor care doresc un astfel de sistem, oferind posibilitatea să achite proiectul în rate fixe lunare pe o perioadă de 1, 3, 5 sau 7 ani.

,,Soluția E.ON Green Life constă într-un sistem de echipamente premium de ultimă generație. Sistemul este simplu de controlat prin intermediul unui termostat inteligent sau direct dintr-o aplicație dedicată pentru computer sau smartphone. E.ON este alături de clienți pe parcursul întregului proces, compania ocupându-se de la consiliere, livrarea echipamentelor, până la instalarea sistemului, punere în funcțiune și mentenanță. Primul pas pentru cei interesați de această soluție este să acceseze www.eon.ro și să solicite o ofertă”, au mai precizat reprezentanții E.ON România.

Alexandra HAJA


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

Reghineanca Gliga Claudia, soacra primarului din Baia Mare, reținută, după ce a fost prinsă în flagrant pentru dare de mită

Distribuie Claudia Gliga, soacra primarului din Baia Mare, Cătălin Cherecheş, a fost reținută de procurorii …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.