Home / Cultură / Spectacolul „Ivanov” de Cehov se joacă din nou la Teatrul Național Târgu Mureș

Spectacolul „Ivanov” de Cehov se joacă din nou la Teatrul Național Târgu Mureș

Distribuie

Teatrul Național Târgu Mureș anunță cu bucurie reluarea unui spectacol complex, cu partituri actoricești de excepţie: Ivanov de A.P. Cehov, în regia lui Claudiu Goga. Reprezentaţia va avea loc miercuri, 11 mai, ora 19.00, la Sala Mare.

Piesa lui A.P. Cehov spune povestea lui Nikolai Ivanov, un moșier cu multe datorii și înconjurat de oameni pe care nu îi înțelege. Absurdul, lipsa de sens, frământările existențiale sunt coordonatele personajului Ivanov. Acestora li adaugă alternanța stărilor de fericire cu cele depresive, generate de lumea în care Ivanov se învârte (o societate plină de bârfitori, cartofori, alcoolici sau parveniți). 

Din distribuție fac parte actorii: Nicu Mihoc, Elena Purea, Dan Rădulescu, Nicolae Cristache, Steliana Bălăcianu, Loredana Dascălu, Mihai Crăciun, Monica Ristea, Costin Gavază, Csaba Ciugulitu, Cristina Holtzli, Ion Vântu, Cristian Iorga, Ştefan Dogaru, Luchian Pantea, Bianca Fărcaș, Dana Pancu, Gabriela Bacali, Erika Domokos, Tiberius Vasiniuc, Ștefan Mura și Zeno Apostolache Kiss.

Din echipa artistică a spectacolului mai fac parte Lucian Matei (video mapping) și Zeno Apostolache Kiss (Pregătire muzicală)

Spectacolul are o durată de 2 ore 30 minute (cu pauză) şi este recomandat persoanelor cu vârsta peste 14 ani.

„Ivanov vorbește despre multe lucruri. Și vorbește pe tonuri atât de diferite… Și asta nu face decât să evidențieze și mai mult mesajul ascuns în spectacolul ăsta… Vorbește despre durerea sufletului obosit, aflat într-o continuă căutare a echilibrului. Despre familie. Despre puterea banului. Despre curaj și renunțare… Despre înșelăciunile amare ale sorții… Despre prietenie. Despre oameni. Despre iubire. Care uneori pur și simplu se dizolvă. Și care alteori apare în viața ta când te aștepți cel mai puțin… Iubirea aia care te mistuie. Care te face să renunți la orice – chiar și la propria persoană! – doar ca să știi că celălalt e bine… Să vrei să-i alungi gândurile negre, să-i veghezi somnul și să-i fii aproape… Și se îmbină cu atâta ușurință drama și tușele comice în firul poveștii… Și nu o dată te provoacă fățiș la câte-o clipă de introspecție…” Mădălina Mihai – Cultura21.

Biletele pot fi achiziţionate online de pe https://teatrunational.biletmaster.ro/…/44003615/Ivanov. Biletele în format fizic pot fi achiziţionate de la Casierie de luni până vineri între orele 9.00 – 19.00 şi, în weekend, cu o oră înainte de reprezentaţii. Rezervările pot fi făcute la numărul de telefon 0365 806 865.

Mălina MORARU


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

Conferința de diseminare și promovare a Proiectului Correctional la Penitenciarul Târgu Mureș

Distribuie Penitenciarul Târgu Mureș a organizat joi, 28 martie, conferința de diseminare și promovare a …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.