Home / Invatamant / Frunda Csenge, reacție de apărare a Liceului Teologic Romano-Catolic: ”Trebuie să o luăm de la capăt!”

Frunda Csenge, reacție de apărare a Liceului Teologic Romano-Catolic: ”Trebuie să o luăm de la capăt!”

Distribuie

Un complet de judecată al Secției de Contencios Administrativ și Fiscal al Înaltei Curți de Casație și Justiție a României a admis marți, 3 mai 2022, recursurile formulate de pârâţii Ministerul Educaţiei şi Liceul Teologic Romano-Catolic „II. Rakoczi Ferenc” împotriva Încheierii din 15 octombrie 2019 şi Sentinţei nr. 119 din 29 noiembrie 2019 a Curţii de Apel Târgu Mureş – Secţia a II-a civilă, de contencios administrativ şi fiscal.

Practic, Instanța Supremă din România a menținut o sentință a Curții de Apel Târgu Mureș care a anulat ordinele ministeriale de reînființare, în anul 2018, a Liceului Teologic Romano Catolic ”II Rakoczi Ferenc” din Târgu Mureș, după ce Curtea Constituțională a României a declarat neconstituțională legea din februarie 2018 prin care Parlamentul României a adoptat o lege de reînființare a unității de învățământ.

Părțile din dosarul de la Înalta Curte de Casație și Justiție au fost: Colegiul Național ”Unirea” – intimat (reclamant), Asociația Civică pentru Demnitate în Europa – intimat (reclamant), Partidul Mișcarea Populară – intimat (reclamant), Ministerul Educației – intimat (pârât), Ministerul Educației – recurent (pârât), Liceul Teologic Romano-Catolic ”II Rakoczi Ferenc” – recurent (pârât).

”Decizia de astăzi a demonstrat din nou că trebuie să luptăm pentru drepturile noastre. Ce s-a întâmplat astăzi este profund nedrept – față de noi, pentru că aici nu este vorba doar despre Școala Catolică, ci despre noi toți, maghiarii din România, care vrem să învățăm în limba noastră maternă în pace. Furia va dispărea. Trebuie să o luăm de la capăt, dar o vom face: vom avea școală! În sfârșit, tuturor celor care lucrează împotriva noastră – vă spunem încet ca să înțelegeți: NU LĂSĂM ȘCOALA!”, a scris miercuri, 4 mai, pe pagina sa de Facebook, Frunda Csenge, liderul consilierilor UDMR din Consiliul Local Târgu Mureș.

Citește și:

https://www.zi-de-zi.ro/2022/05/04/peter-ferenc-transant-in-problema-liceului-teologic-romano-catolic-nu-vom-da-inapoi-vom-reinfiinta-scoala-catolica/

https://www.zi-de-zi.ro/2022/05/04/kovacs-mihaly-levente-despre-scoala-teologica-romano-catolica-daca-se-desfiinteaza-o-vom-crea-din-nou/

https://www.zi-de-zi.ro/2022/05/04/infiintarea-liceului-teologic-romano-catolic-din-targu-mures-anulata-de-instanta-suprema/

Alex TOTH


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

Raportul rectorului UMFST. Leonard Azamfirei: „Dorința de a avea plata cu ora, să nu fie mai mare decât dorința de a avea oameni tineri”

Distribuie Prezentarea Raportului anual al Rectorului UMFST G.E. Palade Târgu Mureș a avut loc joi, …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.