Home / Slider / Ce animale sunt la zoo Târgu Mureș. De ce e o grădină unică în țară
După o plimbare de măcare două ore poți descoperi ce animale sunt la zoo Târgu Mureș FOTO: Zoo Târgu Mureș
După o plimbare de măcare două ore poți descoperi ce animale sunt la zoo Târgu Mureș FOTO: Zoo Târgu Mureș

Ce animale sunt la zoo Târgu Mureș. De ce e o grădină unică în țară

Distribuie

Grădina zoologică din Târgu Mureș este una dintre cele mai mari din țară. A fost inaugurat în 1964 și este situată pe Platoul Cornești, o zonă împădurită. A pornit de la 700 de metri pătrați și a ajuns, un an mai târziu, la peste 20 de hectare. Cei care se întreabă ce animale sunt la zoo Târgu Mureș trebuie să știe că a ajuns la peste 100 de specii din toată lumea. 

Grădina zoo Târgu Mureș este împărțită în cinci sectoare. Faptul că este foarte populară și un punct de atracție important al orașului este demonstrat și de numărul mare de vizitatori anual, care depășește cifra de 180 de mii. Înainte de a vă spune ce animale sunt la zoo Târgu Mureș trebuie să vă spunem cum ajungeți. Puteți alege transportul în comun și unul dintre autobuzele care circulă pe traseele 10, 18, 2B sau 44. Iar dacă mergeți cu mașina, trebuie să puneți pe GPS ca destinație Strada Verii numărul 57, Târgu Mureș. 

Programul de la zoo și prețurile biletelor 

Cei care vor să vadă acest complex trebuie să știe și care este programul de vizitare la zoo Târgu Mureș. Cel de vară, care ține din 1 aprilie până în 30 octombrie, este de la ora 9:00 dimineață până la ora 18:00 seara. Ultima intrare este la ora 18:00 și ultima ieșire este la ora 19:00. 

Programul de iarnă este mai scurt pentru că se înserează mai devreme și nu pot fi văzute animalele. Așadar, între datele de 1 noiembrie și 31 martie, programul începe de la ora 9:00 dimineața și se încheie la ora 16:00. Ultima intrare este la ora 16:00 și ultima ieșire la ora 17:00. Orele sunt un program de luni până duminică. 

În ceea ce privește prețurile biletelor, un adult plătește 20 de lei. Sunt și numeroase oferte. Pentru copii și pensionari, intrarea este doar 5 lei. Elevii și studenții dau 10 lei, iar dacă e un grup mare de 10 copii, tichetele costă câte 3 lei pentru fiecare. Există și bilet familial, pentru 2 adulți și până la 2 copii, care costă 45 de lei. Un bilet pentru o famile cu 5 copii costă 50 de lei. 

De asemenea, se pot face și abonamente pentru adulți (120 de lei), copii și pensionari (30 de lei), elevi și studenți (60 de lei). Adulții care au un card „Familie numeroasă” plătesc 10 lei. Un copil care un card „Familie numeroasă” plătește doar 2,5 lei, iar elevi și studenții din aceeași categorie – 5 lei. Abonamentele pentru cei care au card „Familie numeroasă” costă 60 de lei (pentru adulți), respectiv 15 lei (pentru copii și pensionari). 

Pentru persoanele cu handicap accentuat și grav și persoanele cu dizabilități intrarea este gratuită. 

Ce animale sunt la zoo Târgu Mureș 

Cei interesați ce animale sunt la zoo Târgu Mureș trebuie să știe în primul rând de cele două vedete ale complexului. Este vorba despre cele două femele elefant, Tania și Hela. Ambele au supraviețuit cu mult peste vârsta medie a elefanților crescuți în captivitate, care este de 42 de ani. Tania, de exemplu, s-a născut în anul 1874, iar Hella în 1967. Cele două femele s-au împrietenit în 2014, când cei de la zoo Târgu Mureș au hotărât ca Tania să nu mai stea singură și au adus-o pe Hela. 

Dacă vă întrebați ce animale sunt la zoo Târgu Mureș mai trebuie să știți că aici puteți vedea și maimuțe, lei, crocodili de Nil, mufloni, vidre, vulpi, oi cu coamă, porci mistrți din America Latină, canguri pitici, pume, jaguari, leopard, tigri bengalezi și siberieni sau urși. De asemenea, sunt și numeroase păsări din toate colțurile lumii, precum: lebede albe și negre, rațe mandarine și caroline, struți, gâște canadiene, gâște de Toulouse, pelicani sau papagali.  

Pentru a vizita toate animalele de la zoo Tâgu Mureș trebuie să luați în calcul minim două ore. De-a lungul anilor, complexul a fost dezvoltat și s-au făcut lucrări numeroase pentru bunăstarea animalelor. De exemplu, s-a amenajat o semirezervație de 5 hectare pentru urși și lupi. Doar aceasta este cât suprafața întregii grădini zoologice din București. 

De asemenea, de o semirezervație de 10 hectare beneficiază și erbivorele europene. Felinele și păsările de baltă au fiecare câte un pavilion. Neapărat trebuie să vizitați și Pavilionul tropical în care există: acvariile, terariile reptilelor și volierele papagalilor. Foarte spectaculos este și Pavilionul Primatelor, în care puteți admira și plante tropicale. 


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

LIVE: Raportul anual al rectorului UMFST ”George Emil Palade”

Distribuie Prof. univ. dr. Leonard Azamfirei, rectorul principalei universități mureșene, prezintă joi, 28 martie, Raportul …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.